Nedavno smo pisali o Angusu Kennedyju, stručnjaku za čokoladu, koji je najboljom proglasio upravo njemačku kvalitetu čokolade, a onda smo zagrebli malo dublje i otkrili sasvim nova gastro zanimanja koja su nas istog trenutka osvojila.
Jordan Zimmerman iz Texasa tako ima posao iz snova za sve siroljupce. Osim što vodi trgovinu sa sirevima, pa njezin posao odmah uključuje i testiranje svih uzoraka sira koji prodaje, Jordan organizira i radionice za sve ljubitelje sira, prenosi Cosmopolitan.
Iako je htjela biti političarka, uključivanjem u projekt na fakultetu, sasvim se slučajno našla u svijetu hrane, da bi se nedugo nakon toga uključila u tamošnji klub ljubitelja sira.
Nakon fakulteta, odlučila se potražiti posao u New Yorku, te je tako upala u Murray's Cheese, poznatu trgovinu sirevima. Danas radio posao koji je ispunjava i svoju ljubav prema siru prenosi na druge.
Good Fat, pop up restoran u Australiji, pak je nedavno raspisao natječaj za kušača avokada. Osim samog avokada, ovaj posao podrazumijeva i isprobavanje jela od avokada, a glavni uvjet je da ste u posljednje dvije godine pojeli veću količinu avokado tosta.
Također, plaća za ovaj posao ne dolazi u novčanom obliku već se kušanje kompenzira zalihama avokada, piše Eater.
Maik Maetzke pak ima zbilja neobičan posao. On je, naime, kušač kiselih krastavaca. Odrastajući u Spreewaldu, mjestu u Njemačkoj, ušao je u posao s tamošnjom tvornicom kiselih krastavaca Spreewald gherkins. Njegov je posao testiranje kiselih krastavaca kako bi provjerio kvalitetu, ali i osmislio nove okuse.
Svake godine ova tvornica proizvodi više od dvije tisuće tona kiselih krastavaca, pa je tako ovaj bivši berlinski kuhar, u svom osmogodišnjem iskustvu kušanja krastavaca isprobao čitavu paletu mnogima omiljene zimnice. Od onih klasičnih, pa do onih neobičnih okusa poput krastavaca s curryjem i čilijem, Maetzke za portal Munchies kaže da nikada nije probao krastavac koji bi smatrao stvarno lošim.
Testiranja krastavaca vrši svaka dva mjeseca te govori kako mu je kreiranje slatkih krastavaca s čilijem zadalo najviše problema. No, kako kaže ovaj znalac za krastavce, taj posao i nije toliko težak te ga može obavljati baš svatko tko je dobar kuhar i voli isprobavati nove okuse.