Knjiga "Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona", autorice Franice Tasovac na 72 stranice predstavlja izvorne recepte za stare korčulanske kolače. Korčulanske slastice imaju svoje priče i prigode, a ovom knjigom autorica je htjela kroz kulinarstvo sačuvati važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježiti sjećanja na slatke delicije stare Korčule.
Na predstavljnju knjige u zagrebačkoj galeriji Velvet uzvanici su uživali u petnaest vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača,oraha, bosiljka,limuna, domaćem korčulanskom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji.
Knjiga Slatka Korčula svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba i prilika da mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu, predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica. Knjiga je opremljena kvalitetnim fotografijama i prevedena je na engleski jezik dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac. Autorica je kroz ovu knjigu oživjela stare recepte i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih Korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.