Špajza 2864 prikaza 12. srpnja 2017.

Savjet za limunadu kakvu još niste probali!

Limunada
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada biramo piće za osvježenje vrućih dana koji nam dolaze, izbor gotovo uvijek pada na dobro ohlađenu limunadu. No jeste li znali da od limuna možete dobiti puno više....

Limune jednostavno prije cijeđenja - treba malo prepeći. Iako se možda čini nevjerojatnim, grilanjem limuna u pećnici na 200 stupnjeva, 15 do 20 minuta, postižete punoću okusa i potpuno novu verziju limunade.

 

Možda vas zanima... Instant osvježenje: Limunada gotova u samo dvije sekunde Špajza

 

Pečenjem limun postaje mekši i bogatijeg okusa ponajprije zato što otpusti svoje prirodne šećere i tako daje novu dimenziju ovom bezvremenskom osvježavajućem napitku.

Pecite polovice limuna okrenute prema dnu dok lagano ne posmeđe i zatim ih iscijedite u vodu, dodajte šećer ili med i uživajte.

 

Limunada od lavande | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Možda vas zanima... Kakva sreća: Limunada s jagodama Kolumne Limunada s ružmarinom Možda vas zanima... Mirisno aromatično osvježenje: Limunada s ružmarinom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.