Špajza 21. kolovoza 2020.

Savjet za limunadu kakvu još nisi probala!

Limunada
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada biramo piće za osvježenje vrućih dana, izbor gotovo uvijek pada na dobro ohlađenu limunadu. No jesi li znala da od limuna možeš dobiti i puno više....

Limune jednostavno prije cijeđenja - treba malo prepeći. Iako se možda čini nevjerojatnim, grilanjem limuna u pećnici na 200 stupnjeva, 15 do 20 minuta, postiže se punoća okusa i potpuno nova verzija limunade.

 

Možda vas zanima... Instant osvježenje: Limunada gotova u samo dvije sekunde Špajza

 

Pečenjem limun postaje mekši i bogatijeg okusa ponajprije zato što otpusti svoje prirodne šećere i tako daje novu dimenziju ovom bezvremenskom osvježavajućem napitku.

Peci polovice limuna okrenute prema dnu dok lagano ne posmeđe i zatim ih iscijedi u vodu, dodaj šećer ili med i uživaj.

 

Limunada od lavande | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Možda vas zanima... Kakva sreća: Limunada s jagodama Kolumne Limunada s ružmarinom Možda vas zanima... Mirisno aromatično osvježenje: Limunada s ružmarinom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.