Špajza 21. kolovoza 2020.

Savjet za limunadu kakvu još nisi probala!

Limunada
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada biramo piće za osvježenje vrućih dana, izbor gotovo uvijek pada na dobro ohlađenu limunadu. No jesi li znala da od limuna možeš dobiti i puno više....

Limune jednostavno prije cijeđenja - treba malo prepeći. Iako se možda čini nevjerojatnim, grilanjem limuna u pećnici na 200 stupnjeva, 15 do 20 minuta, postiže se punoća okusa i potpuno nova verzija limunade.

 

Možda vas zanima... Instant osvježenje: Limunada gotova u samo dvije sekunde Špajza

 

Pečenjem limun postaje mekši i bogatijeg okusa ponajprije zato što otpusti svoje prirodne šećere i tako daje novu dimenziju ovom bezvremenskom osvježavajućem napitku.

Peci polovice limuna okrenute prema dnu dok lagano ne posmeđe i zatim ih iscijedi u vodu, dodaj šećer ili med i uživaj.

 

Limunada od lavande | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Možda vas zanima... Kakva sreća: Limunada s jagodama Kolumne Limunada s ružmarinom Možda vas zanima... Mirisno aromatično osvježenje: Limunada s ružmarinom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.