Špajza 15. prosinca 2016.

Novi zagreb slavi: Vrhunska zabava ispred MSU-a

foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi advent ime je projekta iza kojeg stoji Lana Mihić. Isprobali smo tamošnje delicije i popričali s organizatoricom još jednog velikog događaja

Advent je i ispred MSU-a, idealnog mjesta za bijeg od prevelike gužve u centru i novog okupljališta južno od Save! O ideji smo pričali s organizatoricom Lanom Klingor Mihić...

Draga Lano, otkud ideja za ovaj eksperiment?

Hm, dobro ste primjetili, eksperiment. Iako danas nakon dva tjedna Novog Adventa mogu reći uspješan eksperiment. Ideja je potekla od Igora Čimbura, koji je želio nešto drugačije, koji se želio odmaknuti od centra grada, vjerujući da Zagreb i s ove strane Save zaslužuje svoju adventsku priču. Zajedno smo posložili kockice i posložili sve zamisli i evo, danas vjerujemo imamo zanimljivo događanje koje na naše zadovoljstvo raste iz dana u dan. Meni je ovo bio veliki organizacijski izazov, ali kroz svoju agenciju Klinka sam uvijek spremna na nova iskušenja, jer testiram sebe i zapravo dokazujem da ne postoji nemoguće. A i Novi Advent je itekako pokazao da moguće i u Novom Zagrebu organizirati lijepi predblagdanski događaj. 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Po čemu ste drugačiji od ostalih?

Smatram da smo drugačiji već samim time što smo odlučili advenstku priču proširiti na Novi Zagreb, ali i zbog činjenice da se sve dešava na platou Muzeja suvremene umjetnosti što nam daje još jednu dodatnu vrijednost. Žao nam je da nismo dobili prostor cijelog platoa, ali nažalost na te stvari nismo mogli utjecati i prilagodili smo se onome što imamo, vjerujem uspješno. Razlikujemo se i po činjenici da kod nas dominira hrana, ali u svom vrhunskom obliku. Nismo se orijentirali na kobasice, fritule i klasiku koja prevladava tijekom adventa, već svojim posjetiteljima pružamo puno više. Usudim se reći prave gastro specijalitete kojih se ne bi posramili ni vrhunski restorani. Pozitvni komentari na društvenim mrežama i pohvale od samih ljudi najveća su nam nagrada, ali naravno da je još puno rada pred nama i da mi želimo biti bolji. Dajte nam godinu, dvije i kažem da će Novi Advent postati nezaobilazno okupljalište tijekom blagdanskog razdoblja. Rekla bih i da se od drugih razlikujemo jer smo sami (i uz pomoć sponzora) financirali ovaj projekt, što nije nimalo lako. 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Nabrojite nam tri gastro i tri tekuća favorita?

Germknedla u umaku od vanilije, specijaliteti od krumpira Potato Housea i sendviče od svinjetine Majstora kuhara Branka Ognjenovića. To nije fer da me pitaš da izdvojim samo tri. Pa izbor je toliki da ne mogu izdvojiti samo tri, ali evo pokušala sam nekako izdvojiti favorite. Djeci su favoriti Milka slastice jer su neodoljive. A imam tri kćeri, pa sam u to 100 posto sigurna. Tekući favoriti, tu je možda moj muž veći fanatik, a prišapnuo mi je da je odličan Stari Lisac, jabukovača koja je nova na tržištu i koja će uskoro postati hit, Amstel, vrhunsko pivo koje super ide i u ovim hladnim danima. Kuhana vina su u ovim danima apsolutno najtraženija, pa i to obavezno probajte. 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Kakva je zabava,  koje radno vrijeme?

Radimo stalno. Šalim se. Radnim danima smo od 12 do 24, dok smo vikendima nešto duže, do 2 sata ujutro. Kada je zabava u pitanju, orijentirani  smo na urbane zvukove, pa tako imamo DJ-e svaki dan od 17 do 24 sata, dok je petak rezerviran za nastupe bendova na našoj velikoj pozornici. Imali smo i aktivacije za djecu za Sv.Nikolu, a kako se približava Božić tako ćemo i u zabavnom dijelu biti aktivniji. Čekaju nas kulinarski dvoboji, koncerti subotom, zabavne igre, humanitarno kičenje bora, ma puno toga…isplati se doći.

Zasto bi Zagrepčani trebali pohrliti ovamo?

Zato što imamo najbolju hranu u gradu, imamo parking, na odličnoj smo lokaciji i njihova djeca se mogu bezbrižno igrati dok oni uživaju u vrhunskoj hrani i kuhanom vinu. 

Po čemu će se pamtiti 2016. ispred MSU-a?

Po Novom Adventu i ludoj zabavi tijekom prosinca. Novim izazovima za moju agenciju i mene, novim partnerstvima, odličnoj suradnji s Igorom Čimburom i njegovom ekipom i željom da u 2017. napravimo još puno dobrih stvari. Ispred MSU-a? Zašto ne.

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.