Špajza 20. svibnja 2019.

Novi projekt udruge UNUO za obrazovanje djece s invaliditetom

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U hotelu DoubleTree by Hilton Zagreb predstavljen je novi projekt udruge UNUO “Put po Hrvatskoj u 90 dana“.

Udruga UNUO osnovana je 2009. godine s ciljem edukacija osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu te je kroz brojne nagrađivane radionice i projekte pomogla mnogim mladim osobama s invaliditetom.

Osnivač udruge je Vedran Habel koji uz svoj redovni profesorski angažman u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, organizira i provodi radionice i projekte namijenjene uključivanju svih ljudi u profesionalni život.

 | Author: Promo foto: Promo  | Author: Promo foto: Promo

Primarni cilj udruge je organizacija kulinarskih i poslužnih edukacija osoba s invaliditetom i osoba bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Sekundarni cilj je pružiti znanja i vještine potrebne za uspješno obavljanje i vođenje domaćinstva – komunikacijske vještine, vještine profesionalnog ponašanja, timskog rada te proaktivnog stava, kao i osvješćivanje šire javnosti o osobama s invaliditetom i načinu ophođenja s navedenom korisničkom skupinom.

 | Author: Promo foto: Promo

Projektom “Put po Hrvatskoj u 90 dana“ udruga želi ojačati konkurentnost ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu kroz osnaživanje socijalnog poduzetništva. Članovi Udruge „UNUO“, osobe s invaliditetom, u 90 dana će posjetiti više županija u Republici Hrvatskoj gdje će pripremati tradicionalna hrvatska jela. Cilj je prezentirati poduzetnicima i javnosti mogućnosti osoba s invaliditetom kao radno sposobne skupine kako bi im se osigurala ravnopravnost u zajednici i uspješna participacija u socijalnom životu.

 | Author: Promo foto: Promo

Ovom prigodom, gđa Ana Bogović je u ime hotela DoubleTree by Hilton Zagreb Vedranu Habelu, voditelju udruge UNUO uručila donaciju u vrijednosti od 5.000 dolara za potrebe udruge.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.