Špajza 25. siječnja 2017.

Odlična ideja za pripremu kuhanih jaja

Jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon ovog, više nikad nećete kuhati jaja u vodi!

Jaja kuhana u vodi polako postaju prošlost! Zašto? Zato što ih možete skuhati i na pari.

S obzirom na to da se svježa jaja vrlo često jako teško čiste nakon kuhanja,  a obično im popuca i ljuska kada se kuhaju (ako ne dodate malo soli u vodu), pronašli smo novi i odličan način pripreme kuhanih jaja - na pari!

Sve što trebate jest zakuhati u jednom loncu malo vode (kao što biste učinili da idete primjerice rastopiti čokoladu na pari), stavite umetak za kuhanje na pari u lonac, na njega stavite jaja, poklopite lonac, i kuhate ih, ovisno o tome kakva jaja želite, za meko kuhana kuhajte ih oko 6 minuta (ovisno o veličini jaja i količini koju ste stavili), a za tvrdo kuhana, kuhajte ih 11 - 12 minuta

No koji je točno razlog kuhanja na pari, a ne u zakuhanoj vodi? Naime, kada jaja kuhate na pari, ona se dulje kuhaju čime se, naravno, kuhaju polagano i puno su ukusnija nego kada ih skuhate u zaključaloj vodi. Isto tako, kada ih skuhate na pari, i tu mislimo na tvrdo kuhana jaja, neće se pojaviti onaj zeleni sloj oko žumanjka koji se zna pojaviti ako jaja prekuhate.

Ono što je također sjajno kod ovako kuhanih jaja, jest i to da se puno lakše čiste nego ona skuhana u vodi.

A svi volimo kuhana jaja dodati u salate, pojesti za doručak ili njima puniti na primjer mesnu štrucu.

Ideja za iskoristiti kuhana jaja je mnogo, a odsada ćemo ih kuhati samo na pari!

Kako točno izgledaju tvrdo i meko kuhana jaja na pari, pogledajte u videu:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.