Špajza 78 prikaza 20. rujna 2018.

Odlična večer u Bistrou Apetit uz vina Vezak

John Pavlish
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ugodnoj večeri u zagrebačkom restoranu Bistro Apetit predstavljena su vina brenda Vezak.

U dvorištu Apetita dočekao nas je dugi stol osvijetljen lampicama i koktel, a ostatak smo vremena uživali u vrhunskim vinima iz linije Vezak Vinarije Daruvar. Slogan „Ljepota povezivanja“ odraz je sastavnica koje ovo vino čine posebnim – geografskog položaja i funkcionalnog spoja tradicije i modernosti. Tehnologija proizvodnje je unaprijeđena, etiketa je doživjela rebrending, no vino Vezak prepoznat ćete po ždralu, simbolu vina Daruvara. 

 | Author: John Pavlish John Pavlish

Vina iz linije vezak izvrsno su se nadopunjavala s čak pet sljedova koje je za nas pripremio chef Marin RendićVezak graševinu 2017 poslužena je uz krostin s istarskom skutom i tartarom od odležanog ribeye steaka. Tartar je bio vrlo ukusan, ali ga je uspio zasjeniti drugi slijed – apsolutni pobjednik večeri. Riječ je o carpacciu od bifteka sa svježim vrganjima i crispy grana padanom, poslužen uz vino Vezak graševina vrhunska 2017. 

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

Potom je iznesen rižoto od sporo kuhanog bikovog repa s pjenom od cvjetače i crnim tartufom, uparen s Vezak Chardonnayem 2017. Mesnu smo večeru nastavili pačjim prsima, kremom od batata, jusom od mesa, ukiseljenim rotkvicama, juliene špinatom i prahom od limuna. Uz ovaj sočan, izvrsno začinjen slijed posluženo je vino Vezak Sauvignon 2017.

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

Svečana večera u Bistro Apetitu završena je efektnim desertom „Čokoladna Cigara“ i vinom Graševina Daruvar Selection. Uz ukusnu hranu, vodstvo chefa Rendića i enologa Dubravka Ćuka kroz cijelu večer te prave glazbene klasike, doživjeli smo posebnosti svakog vina iz linije Vezak. 

 

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 

Pregledajte fotografije kako bi osjetili atmosferu!

 

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

 | Author: John Pavlish John Pavlish

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.