U dvorištu Apetita dočekao nas je dugi stol osvijetljen lampicama i koktel, a ostatak smo vremena uživali u vrhunskim vinima iz linije Vezak Vinarije Daruvar. Slogan „Ljepota povezivanja“ odraz je sastavnica koje ovo vino čine posebnim – geografskog položaja i funkcionalnog spoja tradicije i modernosti. Tehnologija proizvodnje je unaprijeđena, etiketa je doživjela rebrending, no vino Vezak prepoznat ćete po ždralu, simbolu vina Daruvara.
Vina iz linije vezak izvrsno su se nadopunjavala s čak pet sljedova koje je za nas pripremio chef Marin Rendić. Vezak graševinu 2017 poslužena je uz krostin s istarskom skutom i tartarom od odležanog ribeye steaka. Tartar je bio vrlo ukusan, ali ga je uspio zasjeniti drugi slijed – apsolutni pobjednik večeri. Riječ je o carpacciu od bifteka sa svježim vrganjima i crispy grana padanom, poslužen uz vino Vezak graševina vrhunska 2017.
Potom je iznesen rižoto od sporo kuhanog bikovog repa s pjenom od cvjetače i crnim tartufom, uparen s Vezak Chardonnayem 2017. Mesnu smo večeru nastavili pačjim prsima, kremom od batata, jusom od mesa, ukiseljenim rotkvicama, juliene špinatom i prahom od limuna. Uz ovaj sočan, izvrsno začinjen slijed posluženo je vino Vezak Sauvignon 2017.
Svečana večera u Bistro Apetitu završena je efektnim desertom „Čokoladna Cigara“ i vinom Graševina Daruvar Selection. Uz ukusnu hranu, vodstvo chefa Rendića i enologa Dubravka Ćuka kroz cijelu večer te prave glazbene klasike, doživjeli smo posebnosti svakog vina iz linije Vezak.
Pregledajte fotografije kako bi osjetili atmosferu!