Špajza Gastro zvijezda 12. studenoga 2018.

Otkrijte tko su superfinalisti Gastro zvijezde!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
U nastavku teksta otkrijte tko su superfinalisti drugog izdanja „Gastro zvijezde“.

Regionalno natjecanje food blogera ulazi u završnu, najuzbudljiviju fazu! Prvi je krug glasovanja završen i odabrani su superfinalisti u pet kategorija – Zdrava hrana, Tradicionalna hrana, Slastice, Fotografije i Video.

Da vas podsjetimo, krajem listopada naši su se kandidati okupili u Enziti na Zagrebačkom velesajmu i sudjelovali u kulinarskim dvobojima, a potom smo otvorili i glasovanje. Nakon napetih 14 dana pobrojali smo vaše glasove i otkrivamo vam tko je na dobrom putu da postane nova Gastro zvijezda.

 

 | Author: Borna Filic/PIXSELL foto: Borna Filic/PIXSELL

 

U kategoriji Zdrava hrana osvojile su nas četiri kandidatkinje – Kiwi Go Crazy, Zdravo i slasno, Nuts and Walnuts i Geeketa. Dvoboji su završili u korist Helene Jakoliš s bloga Zdravo i slasno i Marije Štefek Rukavine koja je pokrenula blog Nuts&Walnuts. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Možda vas zanima... Zaljubite se u zdravu hranu uz Zdravo i slasno Špajza Možda vas zanima... Nuts and Walnuts osvaja na prvi pogled Špajza

 

U kategoriji Tradicionalne hrane borile su se četiri izvanredne blogerice, Recepttura, Forking Croatia, Mama, ja sam gladan i Pregacha. Situacija je bila neizvjesna do posljednjeg trenutka, no publika je presudila kako će u nastavak natjecanja Kasandra Draganić s bloga Forking Croatia i Nasja Duplančić s bloga Mama, ja sam gladan.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Možda vas zanima... Forking Croatia - blog prepun tradicije u najslasnijem obliku Špajza Možda vas zanima... Mama, ja sam gladan - jer mame baš uvijek znaju najbolje Špajza

 

Finalisti u kategoriji Slastica bili su blogeri Harry Coopers Food, Ana's baking chronicles, Mama drama i Sweet life by Karla. Na pojam finalist prefiks će moći dodati dvije blogerice – Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla i Nevena Josipović koja vodi blog Mama drama.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 

Možda vas zanima... Zasladite si dan blogom Sweet life by Karla Špajza Možda vas zanima... Mama Drama - slasni domaći kolači Nevenin su skriveni adut Špajza

 

 

Glasovati možete i za najbolje fotografije i videa!

Vrijeme je da vas podsjetimo i na finaliste u dodatnim kategorijama Fotografija i Video! Žiri je početkom listopada odabrao finaliste, a ovih dana i superfinaliste, no konačnu ćemo odluku prepustiti vama. U nastavku ćete natjecanja moći glasovati i za blogere koji, po vašem mišljenju, najbolje fotografiraju ili snimaju i montiraju videa. 

U kategoriji Fotografija u finale su se plasirala četiri bloga – O slanom i slatkom, Spoons & scales, Forking Croatia i Shedonist. Ovog smo vikenda ponovno okupili žiri i nakon dugog vijećanja odabrali su superfinaliste – O slanom i slatkom te Spoons & scales.

 

Možda vas zanima... O slanom i slatkom: O svemu: Zbog njenih fotografija ćete ogladniti Špajza Možda vas zanima... Spoons and Scales blog - jedan od onih s kojeg hrana miriši preko ekrana Špajza

 

Nakon višesatnog gledanja videa članovi žirija bili su nevjerojatno gladni, no ipak su uspjeli racionalno razmišljati i od četiri kandidata izdvojiti dva najbolja. U užem su izboru bili Njam Food, Hleb i lale, Foodgasm by Ena i Ja u kuhinji, no smo će dva bloga nastaviti natjecanje. Za titulu Gastro zvijezde borit će se Ena Kokanović s bloga Foodgasm i Nevena Cvijetić poznatija kao Hleb i lale.

 

Možda vas zanima... Doživite foodgasm uz Enine video recepte Špajza Možda vas zanima... Hleb i lale - bezvremenska priča o hrani Špajza

 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Glasovanje otvaramo već danas popodne na stranici Gastro zvijezde. Ako ste neodlučni, pratite Gastro.hr i naše društvene mreže i otkrivajte nove detalje o kandidatima. Možda ćete nakon pregledavanja intervjua, videa i recepata sa sigurnošću znati tko zaslužuje nositi titulu ovogodišnje Gastro zvijezde. Čestitke superfinalistima!

 

 

 

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.