Špajza 04. travnja 2017.

Papir za pečenje - pitanja koja si nikada niste postavili

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da papir za pečenje može poslužiti za mnogo više od samog pečenja? Donosimo sjajne ideje kako da iskoristite ovaj višenamjenski alat dok se borite s kuhačama i mikserom...

Klasično pečenje kolača, torti i keksića na papiru za pečenje i nije neka novost, no jeste li znali da će papir za pečenje biti sjajna zamjena kada vam ponestane košarica za muffine? Narežite ga na jednake pravokutnike, stavite pod malo vode pa rukama oblikujte okruglice. Rastvorite ih i njima obložite kalup. Dodajte smjesu, ispecite pa uživajte u muffinima koji se nikada više neće zalijepiti za kalup.

Papir za pečenje također možete koristiti i kao podlogu kod ukrašavanja slastica, a još bolja ideja bit će ako ga iskoristite kao vrećicu za ukrašavanje. Oblikujte papir u kornet i napunite kremom. Izbušite rupu na dnu pa se bacite na posao. Cijeli postupak pogledajte u videu.
 


Tijesto za pitu, domaći maslac, pa čak i rolada od mesa ili kruha na svom će mjestu ostati upravo zahvaljujući papiru za pečenje. Čvrst i jednostavan za baratanje, papir za pečenje vašu će smjesu držati na mjestu i pomoći vam da svoja jela oblikujete na što lakši i bolji način.

Ovo višenamjensko kuhinjsko pomagalo također će odlično poslužiti za pečenje povrća. Iako se na njemu u pravilu ne priprema sve povrće, krumpir i bundeva izvrsno će se snaći pečete li ih s podlogom od papira. Povrće koje želite karamelizirati i na kojem želite stvoriti finu, zlatnu i hrskavu koricu pecite pak direktno u posudi za pečenje.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.