Hasselback filozofija glasi omogućiti više okusa i teksture u svakom zalogaju, stoga nema razloga zašto se ne bismo poigrali i s drugim namirnicama.
Harmonika piletina i svinjski lungić
Jednostavna priprema koja pileći file uz pomoć špinata, ricotte i začina pretvara u najsočniji komad mesa. Isprobajte harmonika piletinu jer osim što je ukusna, ne iziskuje puno vremena za pripremu.
Želite li pripremiti ozbiljniji komad mesa predlažemo da pripremite lungić pečen u pećnici punjen slaninom i kaduljom. I ovo se jelo odlikuje jednostavnošću.
Umećemo kriške slanine koje pomalo vire između redova mesa zajedno s listićem kadulje. Posoljen, popapren i nauljen lungić pečemo pokriven na 190 stupnjeva oko 40 minuta i zatim ga još kratko popečemo otkrivenog.
Caprese salata u harmonika stilu
Caprese salata idealan je lagani ljetni večernji obrok kojeg ne treba kuhati. No umjesto uobičajenog načina slaganja caprese salatu možemo složiti na način da veću rajčicu narežemo u harmonika stilu, a između kriški rajčice umećemo tanko rezanu mozzarellu zajedno s listićem svježeg bosiljka i sve posolimo i popaprimo te prelijemo maslinovim uljem.
Hasselback jabuke
Hasselback desert s jabukama priprema se tako da tvrđe jabuke ogulimo i očistimo od sredine i prerežimo ih vertikalno na dvije polovice. Dobivene polovice narežemo u harmonika stilu, premažemo smjesom otopljenog maslaca, šećera i cimeta i pečemo na 200 stupnjeva oko 20 minuta pokriveno aluminijskom folijom, a zatim još 10 minuta bez folije. Jabuke izvadimo iz pećnice, a u međuvremenu priredimo smjesu od maslaca, šećera i cimeta uz dodatak žlice brašna i 2 žlice sitnih zobenih pahuljica. Smjesu prelijemo preko jabuka te ih vratimo u pećnicu na još 10 minuta. Predlažemo da ih poslužite sa sladoledom od vanilije.
Neodoljive tikvice s parmezanom
Umetnemo li tanke listiće parmezana među redove tikvica i začinimo origanom, češnjakom u prahu, soli paprom i maslinovim uljem i ispečemo u pećnici dobit ćemo savršen prilog glavnom jelu.