Iskustvo za savršenu blagdansku pečenku skuplja se godinama, ali dobar početak te izvor trikova i tajni su i recepti koje smo za vas izdvojili.
Vjerojatno najpopularniji način posluživanja purice je s mlincima, ali ako se želite malo odmaknuti od tradicije potražite inspiraciju u sočnoj kombinaciji s narančom ili onoj s mirisnim travama, kako je pripremaju u Dubrovniku. Također, proučite kako ukusnim nadjevom možete sačuvati sve sokove, a istovremeno premazom dobiti hrskavu koricu zlatno smeđe boje u receptu za božićnu puricu.
Veliki problem blagdanske gozbe i ovog poprilično velikog komada mesa je što gotovo uvijek ostane za dan kasnije. U frižideru se meso počinje sušiti, pa zadovoljstvo i užitak nisu jednaki kao kad se purica iz pećnice odmah izvadi na stol. Kako iskoristiti ostatke božićnog ručka savjetuje chefica Hotela Esplanade Ana Grgić, koja je podijelila recept za finu i hrskavu toplo - hladnu salatu od božićne purice.
Savjeti za pripremu božićne purice:
Purica s mlincima
Purica s narančom
Purica na dubrovački
Božićna purica
Salata od božićne purice