Špajza 07. kolovoza 2019.

Ne znaš što s lubenicom? Imamo pet odličnih ideja!

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne možemo zamisliti ljetni odmor bez osvježavajuće i niskokalorične lubenice. Iako je pravi gušt zagristi u rashlađeni komad, postoje i brojni drugi načini konzumacije....

Prije no što vam predložimo nekoliko dobrih recepata, vrijedi ponoviti pravila za odabir zrele i ukusne lubenice. Bitno je da bude tamne zelene boje, bez puno posjekotina i s čvrstom korom. Trebala bi biti teška jer u sastavu ima više od 90% vode. Također možete „kucnuti“ koru i provjeriti je li ton dubok. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Nakon što odaberete najbolji primjerak u voćarni ili na tržnici, iskoristite je za pripremu slatkih osvježenja. Ovog ljeta svakako uživajte u jednostavnoj limunadi od lubenice čija priprema traje samo pet minuta. 

 

Možda vas zanima... Opušteno poslijepodne uz limunadu s lubenicom Recepti

 

Podjednako je brzo možete pripremiti i na grillu te poslužiti kao predjelo ili desert. U slučaju da se odlučite za slatku verziju, kombinirajte je s limetom, grčkim jogurtom ili sladoledom. 

 

Možda vas zanima... Grilana lubenica kao predjelo i desert Recepti

 

Od ove omiljene ljetne namirnice možete napraviti čak i tortu. Dobro se slaže s brzim kremama na bazi slatkog vrhnja, pireom od drugog voća pa čak i beze korama. Otvorite članak i inspirirajte se našim idejama.

 

Možda vas zanima... Ljetne torte od lubenica - imamo recept za novi ljetni hit Špajza

 

Lubenicu možete iskoristiti i za pripremu odličnog pudinga. Servirajte ga rashlađenog, uz malo tučenog vrhnja i pistacija pa uživajte u sezonskom osvježenju – idealnom za vruća ljetna popodneva.

 

puding od lubenice Možda vas zanima... Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja Recepti

 

Pravi ljetni klasik je slushie, smrznuti pire u koji (po želji) možete dodati i neko alkoholno piće ili ga zasladiti medom. Nakon par sati u zamrzivaču možete ga poslužiti poput sladoleda, bez brige oko kalorija. 

 

Možda vas zanima... Slushie od lubenice - novo lice ljetnog osvježenja Kolumne

 

Nadamo se da smo vam pomogli pri izboru današnje poslastice. Ako u svojoj kolekciji recepata imate još pokoji s lubenicom – obavezno nam pišite! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.