Špajza Gastro zvijezda 20. studenoga 2020.

"Plant-based full of taste" je odredište za sve koje istinski uživaju u hrani

foto: Borna Filić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U finalu Gastro zvijezde, u kategoriji Zdrava hrana je i Matei, autor bloga ‘Plant based full of taste’!

Iza inspirativnog i zanimljivog bloga Plant based full of taste krije se Matei, entuzijast i pravi zaljubljenik u kuhanje, pripremu hrane, igranje sa začinima i stvaranje novih jela. Matei na blogu i Instagram profilu, čitateljima i pratiteljima svakodnevno prenosi svoju ljubav prema kuhanju i životu. Kako? Putem praktičnih savjeta o plant-based prehrani i kreativnih recepata sa zdravim sastojcima koji bude sreću i puninu života sa svakim zalogajem. 

"Na mom blogu se nalaze sva jela koje ja jedem svakodnevno, a nastojim se hraniti zdravo jer smatram da je šteta ne iskoristiti sve namirnice koje možemo naći posvuda oko nas. Sva ta količina voća, povrća, žitarica koja samo čeka da budu dio naših tanjura i da nas učine sitima i zdravima - tko bi to mogao odbiti? Isto tako, smatram da smo ono što jedemo - tako da, ako jedemo zdravo, tako ćemo se i osjećati", rekao je Matei.

 | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

Uz odlične zdrave recepte, na blogu možeš pročitati i mnoge inspirativne tekstove o kuhanju i životu. Svaki recept upotpunjen je predivnim fotografijama slasnih jela i poticajnim mislima autora bloga. "Počeo sam blogati jer sam htio ljudima pokazati da je plant-based prehrana nešto što svatko može doma napraviti, nešto što se može živjeti svaki dan. Isto tako, htio sam s ljudima podijeliti svoja iskustva i znanje o pripremi jela, namirnicama, začinima i tehnikama kuhanja. Naposljetku, htio sam prenijeti svoje viđenje kuhanja, a to je da kuhanje može biti jednostavno, zabavno, s puno razumijevanja te da svatko od nas zna jako dobro kuhati", pojasnio je.

Zapečena tjestenina s tofuom, curry od cvjetače s rižom, lazanje s tofuom i lećom izgledom i okusom dovedeni su do savršenstva. A za ljubitelje slatkih jela, na blogu je mnogo recepata za zdrave slastice poput veganskog brownieja od batata, banana bread muffina, slanog tarta od kikirikija ili pak veganskog tarta od limuna. Kada je riječ o hrani, gotovo i da ne postoji namirnica koju Matei ne voli, jer kako se i "najčudnija namirnica može predstaviti u nekom novom ruhu". 

Ove godine Matei je finalist u kategoriji Zdrava hrana. Borit će se za titulu Gastro zvijezde svojim kreativnim plant-based receptima, a ukoliko navijaš za Matei pruži mu podršku svojim glasom na Gastro zvijezdi.

Partner ove kategorije je Nikas.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.