Kako je riječ o projektu poznatih ljubitelja vrhunske hrane, Gastronomadima, zamolili smo jednoga od njih, Roberta Riplija da nam ukratko ispriča kako su nastale ove rijetko viđene delicije. Za početak - Porchetta!
"Porchetta je naš blagdanski sendvič spravljen od pečenog rolanog svinjskog mesa pripremljenog na slijedeći način; svinjska polovica pripremljena za sušenje (potrbušina) se odkoštava i s unutarnje strane premazuje i "puni" raznim začinima kao i ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Potom se "rola" u veliku "štrucu", zamata kuharskom špagom i peče na srednjim temperaturama 5-7 sati (ovisno o veličini).
Kada se ohladi, reže se na tanke kolutove kojima se pune sendviči (ali se može kupiti i samostalno vagano na dekagrame).
Sendvič se dovršava uz dodatak umaka od domaćeg vrhnja i mediteranskog bilja ili pak kremom od hrena i jabuka (po želji).
Svježe ribani kupus je posljednji dodatak ovog sendviča."
Naravno da nismo stali samo na jednom sendviču u stvarno inovativnom Šmekeraju, a kako je bilo dalje, saznat ćete vrlo brzo u sljedećem nastavku...