Špajza 08. siječnja 2020.

Posjetili smo novootvoreni Biberon Cakes i provjerili što je sve u ponudi

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Početkom prosinca otvoren je Branimir mingle mall, osvježena verzija Branimir centra, a minglati se može i u slastičarnici Biberon Cakes.

Brend Biberon Cakes pokrenut je 2010. u Splitu, a prije četiri su godine u Biberon Food Baru u Radničkoj i Zagrepčani dobili priliku isprobati njihove slastice. Prije mjesec je dana otvoren i Biberon cakes u preuređenom Branimir mingle mallu, a fokus je, izuzev na desertima, i na doručku i brunchu. 

Za projekt je zadužena Ana Mišković, voditeljica i kreatorica recepata za sve torte i kolače u zagrebačkim vitrinama Biberona. Ana nas je ugostila u ugodnom, pastelnom prostoru nove slastičarnice i testirala naše granice konzumacije slatkog. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Najprije slastice

Ponuda novog Biberona zaista je široka; osim dvadesetak vrsta kolača i torti, u dostupni su i shakeovi i sladoled. Kombinacije okusa su dobro poznate i utješne, ali ne nedostaje ni kreativnosti. Ponovno smo uživali u Tiramisu Pavlovoj, Aninoj inovaciji na koju smo se „navukli“ prije dvije godine, velikim kremšnitama, Čoko-naranči, sočnoj baklavi, torti od mrkve, ali i dvjema izvanrednim mini torticama. Upravo su nam tortice od rogača i jabuke te kestena najbolji dio ponude, sve zahvaljujući upotrebi kvalitetnih sastojaka i izostanku aditiva. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Cijene se kreću od 12 kuna, koliko je potrebno izdvojiti za štrudlu od jabuke ili višnje, pa do 20 kuna za komad torte. Budući da je prosjek cijena slastica u Zagrebu u porastu, ovo su zaista pristojni iznosi te više nego dobar omjer cijene i kvalitete. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Ponešto za obožavatelje milkshakeova i smoothieja

S obzirom na to da su preko puta kino dvorane, shakeovi su odgovarajuć, i pomalo retro, dodatak. U ponudi su tri okusa, Unicorn, Star Wars i Kinder Bueno po cijeni od 35 kuna. S obzirom na to da su u vrijeme posjeta zidovi kina bili oblijepljeni plakatima za film „Uspon Skywalkera“, opredijelili smo se upravo za plavičasti „May the 4th be with you“ milkshake od vanilije, slatkog vrhnja i prirodnog ekstrakta Blue Majik.  Milkshake nije naš klasični odabir, ali moramo pohvaliti to što nije bio presladak, kao i upotrebu prirodnog ekstrakta. 

Posustali smo prije smoothieja i svježe cijeđenih sokova, ali pregledali smo listu od dvadesetak kombinacija i ustvrdili kako će zaista svatko pronaći nešto za sebe. Vrijedi spomenuti i kako stoje između 18 i 20 kuna, ovisno o vrsti voća ili povrća. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Doručak i brunch u Biberonu

Osim torti, smoothieja i milkshakeova u novootvorenom se Biberonu može uživati i u četiri verzije breakfast bowl ili doručka u zdjeli. Osim dva miksa s granolom, voćem i jogurtom, moguće je birati i između dvije zdjelice s dodatkom acai bobica. Kao zaslađivač se koristi agavin sirup, a cijene se kreću od 42 do 29 kuna po porciji.

Za one koji su skloniji sendvičima, kreativna voditeljica Ana Mišković u ponudu je uvrstila Club Sendvič Star s pilećim fileom, purećom šunkom, gaudom i povrćem te nešto jednostavniju verziju Classic sendviča sa purećom šunkom. Obožavatelje tune će razveseliti Tuna sendvič sa steakom s roštilja, mozzarellom, rukolom, rajčicom i dressingom. Caprese s pestom genovese, mozzarellom i povrćem namijenjen je pak  onima koji vole lagan i aromatičan doručak. 

 

Možda vas zanima... Ana Mišković: "Crtam, pišem i sanjam svoje kolače!" Recenzije

 

Svakog je dana dostupan i Avocado toast s feta sirom i bučinim sjemenkama, kao i tart čiji se okus mijenja prema raspoloženju u kuhinji i sezonskim namirnicama.

 Ni u slučaju slanih zalogaja cijene nisu visoke; u rasponu su između 17 i 28 kuna. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Svakako trebamo spomenuti da su u ponudi i sladoled, bogat izbor Samovar čajeva te Biberon čokolade koje proizvodi križevačka čokolaterija Hedona. Drugim riječima, bez obzira na želje i doba dana – u novootvorenom ćeš lokalu Biberon Cakes sasvim sigurno pronaći nešto što ti odgovara. 

Pohvaljujemo raznolikost u vitrini sa slasticama, uljudnost i pristupačnost osoblja, kao i vrlo umirujuć dizajn interijera. Ovakve nepretenciozne, kvalitetne i cjenovno prihvatljive slastice zasigurno će privući goste u startu, a vjerujemo da će ih šarolik koncept i zadržati u Biberonu. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.