Špajza 26. lipnja 2021.

Prati ove korake i odaberi savršeno zrelu lubenicu!

Odabir savršene lubenice foto: GETTY IMAGES
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka i vodenkasta, lubenica je poslastica bez koje ljeto nije ljeto...

Nije važno kupuješ li ju u trgovini, na tržnici ili ju uzgajaš sama kod kuće, prije odabira željene lubenice, važno je znati je li ona zaista zrela i spremna za ubiranje.

 

lubenica 2.jpg Možda vas zanima... Lubenica: Liječi vrućine, al radi i i još puno toga! Špajza

 

Iako većina ljudi smatra da su lubenice koje je moguće kupiti u trgovačkim centrima i na tržnicama zrele, jer prodavač ih ne bi ponudio da one to nisu, postoji veoma jednostavan način kako da to sama saznaš. Postupak od samo tri koraka pomoći će ti da sljedećeg puta odabereš najbolju kako bi tvoj popodnevni, slatki zalogaj bio savršen.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kako prepoznati zrelu lubenicu

Ako si ikada došla do dijela u trgovini ili na tržnici gdje se prodaju lubenice i ostala zbunjena, nisi jedina. Izvana one sve izgledaju identično, ima ih puno i potrebno je malo detektivskog posla kako bi uzela baš onu najbolju. No, ova tri koraka sljedećeg će ti puta pomoći u tome:

 

Možda vas zanima... Opušteno poslijepodne uz limunadu s lubenicom Recepti

 

  • Podigni ju: velika ili mala, nije važno, lubenica bi trebala biti teška ako je zrela.
  • Potraži žutu mrlju: na mjestu na kojem 'leže' u vrtu ili polju, odnosno s dijelom kore kojim dodiruju zemlju, zrele lubenice razviju bež ili žutu mrlju.
  • Pokucaj na nju: podigni lubenicu i lagano kažiprstom pokucaj po njenom donjem dijelu. Zrela lubenica trebala bi imati duboki i šuplji zvuk što znači da je puna soka.

Sada kada znaš kako ju prepoznati, vrijeme je za pripremu osvježavajućih pića i slasnih deserata s njom!

 

Možda vas zanima... Ljetne torte od lubenica - imamo recept za novi ljetni hit Špajza Možda vas zanima... Lubenica, rukola i feta sir - spoj za pamćenje Recepti koktel od lubenice Možda vas zanima... Rashladite se sa stilom: Koktel od pjenušca i lubenice Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.