Špajza 24. travnja 2017.

Presušili ste kolač? Nikad više, imamo rješenje!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočni i bogati kolači divan su način uživanja u slasticama no čak i najvećim stručnjacima događaju se greške poput presušenog biskvita. Ne očajavajte, imamo rješenje!

Sočan biskvit polovica je posla kod pripreme torti i kolača. Naučite kako uz tek malu preinaku u pripremi kolača možete uživati u još ukusnijim slatkim tanjurima.

Ovisno o kolaču koji pripremate, jednostavan trik koji će ga učiniti daleko sočnijim bit će premazivanje biskvita pripadajućom tekućinom prije samog premazivanja kremom. 
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tako ćete kod pripreme ozbiljnijih kolača posegnuti za rumom ili kakvim finim, domaćim likerom dok će voćne kolače na divan način nadopuniti sokovi od različitih vrsta voća ili pak džemovi za koje smatrate da će se odlično složiti uz sastojke u samom biskvitu. Koristite li u receptu kompot, svakako iskoristite i sok u kojem je on stajao.

Biskvit možete natopiti bez prethodne pripreme, a još će bolja ideja biti u biskvitu izbušiti rupe te u rupe dodati omiljenu tekućinu koja će nadopuniti vaš kolač.

U slast!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • aadrianna 14:58 24. Travanj 2017.

    I inače je kod biskvitnih kolača dobro navlažiti biskvit prije stavljanje kreme, vrijeme stajanja torte ili kolača prije serviranja time se se skraćuje.