Špajza 24. svibnja 2020.

Pripremi ramstek na roštilju za cijelu obitelj

foto: Screenshot/24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Chillanje&grillanje nastavljamo uz recept chefa Mišela Tokića za ramstek s roštilja...

Ako ste naišli na lijep komad ramsteka u mesnici, poslužite se receptom Podravkinog chefa Mišela Tokića. Uz meso je poslužio salatu od slanutka, paprike, maslina i cherry rajčica te brzinski umak od senfa, hrena, soja umaka te mladog luka.

Za pripremu ovog ručka za četiri osobe trebat će vam 20-ak minuta i kilogram ramsteka te dobro zagrijani roštilj. Pogledajte video chefa Tokića s detaljnim uputama, a po potrebi se poslužite i receptom. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 kg junećeg ramsteka
  • 2 svježa krastavca
  • 1 zelena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 10 g cherry rajčica
  • 100 g crnih maslina Podravka
  • 100 g zelenih maslina Podravka
  • 200 g feta sira
  • 400 g slanutka Podravka
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 50 ml vinskog octa
  • 50 ml soja umaka
  • 1 žličica hrena Podravka
  • 1 žličica senfa Podravka
  • 1 žličice Vegeta Maestro Majčina dušica
  • 1/3 žličice Vegeta Maestro Češnjak
  • 1/2 vezice mladog luka
  • Sol
  • Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
  • Vegeta Natur Grill Classic

 

Prutići od palente Možda vas zanima... Hrskavi prutići od palente idealan su prilog s grilla Špajza Možda vas zanima... Za ručak grilaj špek i pripremi mekane kruščiće Špajza

 

Priprema:

  • Ramstek narežite na komade debljine 1,5-2 cm, začinite Vegeta Natur Classic i pecite na grillu sve dok ne bude srednje pečen.
  • Na dasci narežite papriku, krastavac, cherry rajčice pa ih pomiješajte s maslinama, feta sirom i slanutkom. Začinite solju i paprom, maslinovim uljem i vinskim octom.
  • U maloj posudici pomiješajte hren, senf, majčinu dušicu, soja umak, granulirani češnjak, sol, papar i mladi luk.

Servirajte ramstek na dasci sa salatom i pikantnim preljevom.

 

salata Možda vas zanima... Sezonske salate koje odlično idu uz specijalitete s grilla Recepti

 

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.