gastro postao
Chillanje&grillanje nastavljamo uz recept chefa Mišela Tokića za ramstek s roštilja...
Ako ste naišli na lijep komad ramsteka u mesnici, poslužite se receptom Podravkinog chefa Mišela Tokića. Uz meso je poslužio salatu od slanutka, paprike, maslina i cherry rajčica te brzinski umak od senfa, hrena, soja umaka te mladog luka.
Za pripremu ovog ručka za četiri osobe trebat će vam 20-ak minuta i kilogram ramsteka te dobro zagrijani roštilj. Pogledajte video chefa Tokića s detaljnim uputama, a po potrebi se poslužite i receptom. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 kg junećeg ramsteka
- 2 svježa krastavca
- 1 zelena paprika
- 1 žuta paprika
- 10 g cherry rajčica
- 100 g crnih maslina Podravka
- 100 g zelenih maslina Podravka
- 200 g feta sira
- 400 g slanutka Podravka
- 200 ml maslinovog ulja
- 50 ml vinskog octa
- 50 ml soja umaka
- 1 žličica hrena Podravka
- 1 žličica senfa Podravka
- 1 žličice Vegeta Maestro Majčina dušica
- 1/3 žličice Vegeta Maestro Češnjak
- 1/2 vezice mladog luka
- Sol
- Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
- Vegeta Natur Grill Classic
Priprema:
- Ramstek narežite na komade debljine 1,5-2 cm, začinite Vegeta Natur Classic i pecite na grillu sve dok ne bude srednje pečen.
- Na dasci narežite papriku, krastavac, cherry rajčice pa ih pomiješajte s maslinama, feta sirom i slanutkom. Začinite solju i paprom, maslinovim uljem i vinskim octom.
- U maloj posudici pomiješajte hren, senf, majčinu dušicu, soja umak, granulirani češnjak, sol, papar i mladi luk.
Servirajte ramstek na dasci sa salatom i pikantnim preljevom.