Špajza 03. ožujka 2017.

Pronašli smo hram obožavatelja mesa

foto: Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Lijepo je hraniti se zdravo, paziti na unos kalorija, imati savršeno tijelo i rad unutarnjih organa zahvaljujući svježem voću i povrću... Ali nije li divno koji puta i skrenuti i „ubiti“ se savršenim kulenima, salamama, mortadelama, kobasicama, špekom, čvarcima... Upravo zbog toga smo posjetili MM Medven pored Krašića.

Hrvatska je savršena zemlja za uzgoj zdravih žitarica, povrća, voća... Isto tako, zahvaljujući obilju područja za ispašu, ona je carstvo krupnog i sitnog blaga, ptica i drugih životinja koje čine važnu kariku u prehrambenom lancu. Naravno da postoje ljudi koji iz raznih razloga ne konzumiraju meso, ali kako ima i onih koji obožavaju njega i njegove prerađevine, zaputili smo se na mali izlet u Krašićki kraj i posjetili MM Mesnu industriju d.o.o.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

U vlasništvu obitelji Medven ovo poduzeće s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji i prodaji mesa i mesnih prerađevina već dulje je vrijeme u hrvatskom top 5 po proizvodnji i prodaji, a za kvalitetu su okrunjeni i Zlatnom kunom, nagradom koja se dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima grada Zagreba i Zagrebačke županije za 2015. godinu.

 | Author: Facebook foto: Facebook

„Od svježe svinjetine, govedine i teletine do kobasica i ostalih mesnih prerađevina ponosimo se proizvodnjom visoko kvalitetne hrane koja dolazi prvenstveno s hrvatskih farmi od provjerenih dobavljača. Naši najpoznatiji proizvodi su hrenovke u prirodnom crijevu, Žumberačka kobasica sa sirom, Kuhana šunka ala Prekrižje i Krašićka kobasica. Poznat okus i kvaliteta naših proizvoda prepoznati su kod potrošača, a mi naporno radimo kako bi tu reputaciju i održali.“ rekli su nam u tvornici dok smo je razgledavali i spremali se na kušanje njihovih proizvoda.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Sve je počelo 1974. godine s osnivanjem male klaonice Milivoja Medvena. 1995. godine krenula je proizvodnja mesnih prerađevina, a proizvod koji je obilježio poduzeće od samog početka i po kojem je stečena prepoznatljivost su hrenovke u prirodnom crijevu. 2011. su klaonica i proizvodni pogon uvršteni na popis izvoznih objekta za Europsku uniju, a vremenom se došlo do brojke od preko 200 zaposlenika.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Uz svježe meso, Medven je poznat i po mesnim prerađevinama, a ako ste mislili da možete nabrojati sve ono što se ovdje proizvodi – malo ste se prevarili. Praktički, ne znamo otkuda bismo krenuli. Ali probajmo, za početk, tu je prezvuršt, odnosno tlačenica, koja u Medvenu ima sasvim drugu dimenziju – ovo bi čak i naše djevojke jele! Tu su zatim klasične posebne i tirolske salame, hvaljena mortadela, u Dalmaciji specijalno sušena panceta, hamburger, zimska, čajna, pečenica, i ponos – slavonske kobasice. A umjesto startera, na stolu su čvarci koji se rade u nekoliko inačica - za ljubitelje hrskavog i masnijeg!

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Ono što je najbitnije je da, kada vam se stvarno ne da kuhati za vašu dječicu (čast onima čija djeca jedu prokulice i ribu), Medven hrenovke stvarno imaju savršen okus. Mesnate, mirisne, pucaju kad se mrvu prekuhaju, mirišu i nestaju u trenu – usporedite ih s kupovnim hrenovkama, pa javite rezultat. Rezultat - oduševljenje!

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Lako je kupovati strano, jeftinije i neprovjereno. Ali samo jednom se živi. I stoga, kada poželite jesti meso, domaće i kvalitetno, toplo preporučujemo dobitni Medven trio – čvarci, hrenovke, slavonska kobasa. A onda vam niti drugi proizvodi, poput fileka i bunceka - neće biti daleko...

Mesnice u Krašiću, Osijeku i Zagrebu vas očekuju, a bacite oko i u hladnjake nekih većih lanaca! Dobar tek.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.