Špajza 6832 prikaza 20. studenoga 2014.

Restoran mjeseca: Pizzerija O'Hara

O'Hara
1/13
Promo
Naš izbor za restoran mjeseca ovog je puta pravo osvježenje na zagrebačkoj gastronomskoj sceni, gdje osim u odličnim pizzama možete uživati i u velikom izboru piva.

Iskreno ću odmah priznati da me pizzerije pretjerano ne uzbuđuju, iako je pizza vrlo respektabilno i zanimljivo jelo. Kod nas su pizze, međutim, postale sinonim za jeftinu i nekvalitetnu zamjenu za pošten obrok. Čast izuzecima. Otvorenje pizzerije O'Hara na zagrebačkoj Malešnici zaintrigiralo me u prvom redu radi dojavama o velikom izboru piva, i činjenici da se tamo toči prva hrvatska craft piva – Nova Runda. Kako sam u pivskoj fazi, zaključila sam da moram potegnuti na drugi dio grada vidjeti i to čudo od pizzerije. U međuvremenu sam upoznala i vlasnika koji je na jednu zabavu donio vlastoručno izrađene baklave i splitsku tortu. Postalo je jasno, u O'Hari se kuha ozbiljno i s ljubavlju.

Ne poznam dobro zapadni dio grada, ali čini mi se da je pizzerija na dobrom, frekventnom mjestu, s dovoljno parkinga. Terasa nije velika, ali služi svrsi, dok je unutrašnje uređenje vrlo toplo i udobno. Puno toplih boja, drveta, i riba načinjenih od drveta. Zaziva na dug ostanak i polagano guštanje. Uz 50-ak vrsta ozbiljnih svjetskih brendova piva, to i ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Tu je naravno, 20-ak vrsta pizza te dnevna ponuda ručkova.

Pizza se radi od beskvasnog tijesta, dakle, pripada u "mlinci" tip pizze, što će vjerojatno odmah odvratiti dio publike. No, vlasnik se nakon upoznavanja s različitim tipovima tijesta u Italiji, odlučio baš za ovakvu pizzu, izrađenu od vrhunskog „00“ brašna. Pizze su na jelovniku podijeljene u skupine prema vrsti sira: klasična pizza, s mozzarellom, te s bivoljom mozzarellom (mozzarella di bufala).

Naravno da o tome ovisi i cijena; klasične su do 48 kn, dok se ostale, ovisno o sastojcima, penju do 70-ak kuna. ZelO'Nilo, O'Šršutpr, O'va je ljuta ko vrag su samo neki od zabavnih naziva pizza. Pizze su, što je najvažnije, jako ukusne na tanjuru, na koji dolaze direktno iz krušne peći. Proces izrade možete i promatrati, pa ćete biti i sigurni u ono što završava na vašoj pizzi. Tako ćete se uvjeriti da su sastojci vrhunski, i opravdavaju nešto više cijene. Tijesto nije pretanko, ali u svakom slučaju tanje nego u većine zagrebačkih pizzerija. Upozorenje: nemojte se pokušavati praviti važni s ljutim umacima "Volim ljuto". Ako kažu da je jako ljuto – i jest! Svinjska rebarca i pileća krilca nismo uspjeli probati jer su nam dvije pizze bile dovoljno, bez obzira na tankoću tijesta. Do sljedeće prilike, jer pizzeria O'Hara je mjesto gdje se osjećamo ugodno i kakvo bismo poželjeli svakom kvartu. Šteta što nam je ova na drugom kraju grada. Zapade, navali!

Adresa: Ivane Brlić Mažuranić 1b

Grad: Zagreb

Telefon: 01 3792 112

Radno vrijeme: pon-sub 8:00 – 23:00

Omogućeno plaćanje karticama: DA

Omogućeno parkiralište: DA

Pizzajol: Dejan Plišo

Komentari 5
Pogledaj sve komentare
  • Elien 19:13 14. Veljača 2016.

    nakon toliko komentara,otišao sam sa obitelji da probamo tu picu.htjeli smo naručit crnu picu,koju naravno nisu "trenutačno"imali.od 2 odabira tijesta odabrali smo tanje.korica napuhana i tvrda,a sredina se raspada.stavili su mi rikule kao da smo krave,a od pršute

  • laura3 07:41 13. Prosinac 2015.

    Tanka, mala, skupa k'o vrag, a OBIČNA DA OBIČNIJA NE MOŽE BITI! U većini pizzerija dobije se za puno manje novaca puno bolja i veća pizza. Šteta je istresti toliko love, a na kraju ostaneš gladan. Razvikano bez razloga. VELIKO RAZOČARANJE!

  • kompresor 23:58 26. Rujan 2015.

    Oprez, pokušaj prijevare večeras od strane mladog visokog konobara u iznosu od 100 kn prilikom gotovinske naplate, bez isprike, pizza zagorena odozdo, prepruka "izbjegavati" jer mi se ovako nešto još nigdje nije dogodilo.