Iskreno ću odmah priznati da me pizzerije pretjerano ne uzbuđuju, iako je pizza vrlo respektabilno i zanimljivo jelo. Kod nas su pizze, međutim, postale sinonim za jeftinu i nekvalitetnu zamjenu za pošten obrok. Čast izuzecima. Otvorenje pizzerije O'Hara na zagrebačkoj Malešnici zaintrigiralo me u prvom redu radi dojavama o velikom izboru piva, i činjenici da se tamo toči prva hrvatska craft piva – Nova Runda. Kako sam u pivskoj fazi, zaključila sam da moram potegnuti na drugi dio grada vidjeti i to čudo od pizzerije. U međuvremenu sam upoznala i vlasnika koji je na jednu zabavu donio vlastoručno izrađene baklave i splitsku tortu. Postalo je jasno, u O'Hari se kuha ozbiljno i s ljubavlju.
Ne poznam dobro zapadni dio grada, ali čini mi se da je pizzerija na dobrom, frekventnom mjestu, s dovoljno parkinga. Terasa nije velika, ali služi svrsi, dok je unutrašnje uređenje vrlo toplo i udobno. Puno toplih boja, drveta, i riba načinjenih od drveta. Zaziva na dug ostanak i polagano guštanje. Uz 50-ak vrsta ozbiljnih svjetskih brendova piva, to i ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Tu je naravno, 20-ak vrsta pizza te dnevna ponuda ručkova.
Pizza se radi od beskvasnog tijesta, dakle, pripada u "mlinci" tip pizze, što će vjerojatno odmah odvratiti dio publike. No, vlasnik se nakon upoznavanja s različitim tipovima tijesta u Italiji, odlučio baš za ovakvu pizzu, izrađenu od vrhunskog „00“ brašna. Pizze su na jelovniku podijeljene u skupine prema vrsti sira: klasična pizza, s mozzarellom, te s bivoljom mozzarellom (mozzarella di bufala).
Naravno da o tome ovisi i cijena; klasične su do 48 kn, dok se ostale, ovisno o sastojcima, penju do 70-ak kuna. ZelO'Nilo, O'Šršutpr, O'va je ljuta ko vrag su samo neki od zabavnih naziva pizza. Pizze su, što je najvažnije, jako ukusne na tanjuru, na koji dolaze direktno iz krušne peći. Proces izrade možete i promatrati, pa ćete biti i sigurni u ono što završava na vašoj pizzi. Tako ćete se uvjeriti da su sastojci vrhunski, i opravdavaju nešto više cijene. Tijesto nije pretanko, ali u svakom slučaju tanje nego u većine zagrebačkih pizzerija. Upozorenje: nemojte se pokušavati praviti važni s ljutim umacima "Volim ljuto". Ako kažu da je jako ljuto – i jest! Svinjska rebarca i pileća krilca nismo uspjeli probati jer su nam dvije pizze bile dovoljno, bez obzira na tankoću tijesta. Do sljedeće prilike, jer pizzeria O'Hara je mjesto gdje se osjećamo ugodno i kakvo bismo poželjeli svakom kvartu. Šteta što nam je ova na drugom kraju grada. Zapade, navali!
Adresa: Ivane Brlić Mažuranić 1b
Grad: Zagreb
Telefon: 01 3792 112
Radno vrijeme: pon-sub 8:00 – 23:00
Omogućeno plaćanje karticama: DA
Omogućeno parkiralište: DA
Pizzajol: Dejan Plišo