Špajza Gastro zvijezda 17. rujna 2018.

Savjeti: Kako zaraditi od food bloga?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pretvaranje hobija u posao težak je zadatak, no raditi ono što voliš i od toga živjeti ono je najbolje što za sebe možeš napraviti.

Pisanje bloga za mnoge je tek hobi uz stalan posao te su rijetki oni koji su od zanimacije uspjeli pokrenuti posao. Iako je riječ o dugom i, reći će vam oni koji su uspjeli, mukotrpnom procesu, kada radiš ono što voliš i od toga živiš, sav trud itekako se isplati.

 

Možda vas zanima... Gastro zvijezda: Izbor najboljeg foodie blogera godine! Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako od povremenog blogera doći do stalno zaposlenog zaljubljenika u svoj posao.

Prvo i najvažnije pravilo jest stvaranje kvalitetnog sadržaja. Pregledajte blogove koji su već postigli uspjeh u svijetu food bloganja poput Darkove Web Kuharice ili Domaćice, pa se usmjerite na pisanje kvalitetnih tekstova iz kojih se lako čita što želite reći. Odredite fokus, pišite precizno i bez previše okolišanja. Pažnju obratite i na fotografije jer su upravo one ono što prvo zapinje za oko kod otvaranja stranice. 

 

Možda vas zanima... Najbolji food blogeri svijeta: 1 Špajza

 

Pronađite ciljanu publiku kako biste mogli stvarati sadržaj koji će zainteresirati određen broj ljudi s istim interesima. Pišete li food blog, birajte između tradicionalne i zdrave hrane ili slastica. Ponudite svojim čitateljima mjesto za koje će točno znati po što dolaze.

Jedno od najvažnijih pravila kada je u pitanju zarada putem bloga jest da ostanete vjerni sebi. Kada dođete do sponzorstva koje nude različite kompanije, napravite selekciju i odmah na početku odvojite ono na što pristajete od onog što vas ne zanima. Nemojte prihvaćati baš svaku suradnju ako se ona kosi s vašim načinom razmišljanja i, na kraju krajeva, vašim načinom pripreme i uživanja u hrani. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Jedan od najpopularnijih domaćih blogera Darko Kontin jednom nam je prilikom otkrio kako najviše vremena ulaže u stvaranje sadržaja na društvenim mrežama. Zbog današnjeg ubrzanog tempa života, to je zapravo odličan savjet. Uplatite pokoji oglas, uložite u sebe i svoj blog, a zatim gledajte kako vam se sav trud vraća.

 

Možda vas zanima... Darko Kontin: Imamo predivnu zajednicu blogera! Špajza

 

Ljudi cijene dobar post na Facebooku i Instagramu, nagradit će vas likeovima, a samim time postoji veća vjerojatnost da će vas zamijetiti i drugi koji vam mogu pomoći zaraditi vlastitim sadržajem.

Idealan način za skupljanje fanova jest pisanje tekstova za gastronomske portale. Gastro.hr uvijek je otvoren za nove suradnje i može poslužiti kao odlična odskočna daska. S velikom bazom pratitelja na društvenim mrežama i više od dva milijuna pregleda mjesečno, ovakve suradnje odlična su prilika da se za vas pročuje. A onda, samo internetska mreža je granica...

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

 


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.