Marku Palfiju proteklih smo godina prepuštali pozornicu na Chill&Grill festivalu na Bundeku, a ove je godine on ugostio naše kamere na svom balkonu. Dokazao je kako se i na balkonima može fino i sigurno grillati, a eksperiment je završio odličnim sendvičima s hrskavim baguetteom i roladom od pilećih prsa. U pomoć mu je priskočio Pevex, koji ima bogat asortiman roštilja.
Najprije pogledajte video i guštajte u samom pogledu na ovu roladu od piletine, špeka, kobasica, sira i šparoga, a potom izvadite grill i isprobajte recept – jer chillanja&grillanja se ne možete zasititi. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 baguette
- 400 g pilećih prsa
- 200 g špeka
- 2 Grill kobasice Podravka
- 50 g sira Podravca
- 50 g rikule
- 50 g mladog špinata
- 100 g šparoga
- 50 g ajvara
- 50 g majoneze
- 1 limun
- 2 režnja češnjaka
- 20 g senfa
- Suhi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Nareži pileća prsa po duljini pa ih potucite na debljinu od 2-3 mm.
- Maslinovo ulje, sok limuna, češnjak, suhi bosiljak, sol, papar i senf pomiješajte u marinadu pa marinirajte meso minimalno dva sata, a idealno preko noći.
- Rastvorite pileći odrezak pa po sredini posložite dvije kriške sira, jednu pikantnu kobasicu i dvije šparoge. Umotajte roladu u špek s vanjske strane, a potom je čvrsto umotajte u foliju.
- Meso sobne temperature pecite 10 do 12 minuta na srednje jakoj vatri.
- Baguette prerežite po pola po duljini i širini, tako da dobijete četiri jednaka dijela. S unutarnje ga strane lagano nauljite maslinovim uljem pa ga pecite na grillu dvije minute, dok meso odmara.
- Pomiješajte majonezu i ajvar, rikulu i mladi špinat začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i soli. Premažite baguette umakom, dodajte salatu i narezanu roladu. Poklopite drugim komadom kruha i poslužite.
Dobar tek!