Špajza 15. siječnja 2018.

Sjajan trik: Najbolji način za rezanje pizze

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan trik pomoći će vam da režete pravilnije oblike, a najbolje funkcionira kod tanjih tijesta.

Kako nadjev ne bi ispadao, a rezovi ostali što ljepši i uredniji, pizzu režite, ni manje, ni više, već škarama. Ova se praksa već dugi niz godina primjenjuje u talijanskim pizzerijama tako da kupac sam određuje veličinu pizze, a zatim se komad važe i naplaćuje s obzirom na težinu. 

 

Možda vas zanima... Pizza iz šalice - dvije minute za omiljeno jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za rezanje pizze koristite posebne škare koje nećete upotrebljavati za baš ništa drugo, a želite li ipak nešto profesionalniji pristup, odlično će poslužiti kuhinjske škare za začine ili posebno dizajnirane škare za pizzu.

Ovakav način rezanja odličan je za pizze s tanjim tijestom te posebice za one domaće, koje obično pečemo u većim limovima.
 

Možda vas zanima... Moguće je: Zdrava pizza za prste polizati Kolumne Možda vas zanima... Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.