gastro postao
Topla i mirisna ili hladna i nevjerojatno aromatična. Okušajte se u pripremi ove jednostavne rolade i uživajte u najslađim jesenskim okusima.
Pri pomisli na jesenski kolač, prva nam na pamet pada ova mirisna i okusima bogata rolada. Ne zahtjeva previše posla, jednostavno se priprema, a u isto vrijeme osvaja svako nepce. Dopustite da vas osvoje arome đumbira i bundeve pa uživajte u slatkom jesenskom savršenstvu.
Potrebno vam je:
- 1 šalica brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica đumbira u prahu
- 1/2 žličice klinčića
- 3 jaja
- 1,5 šalica šećera
- 1 šalica pirea od bundeve
- 350 g mascarpone sira
- 2 žlice slatkog vrhnja
- 1 žlica naribanog đumbira
- Prstohvat soli
Priprema:
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, đumbir u prahu, klinčić i sol.
- Jaja miksajte s polovicom šećera, dodajte bundevu koju ste najprije ispekli u pećnici, a zatim pretvorili u pire uz dodatak malo maslaca i šećera po želji.
- Dodajte suhe sastojke pa sve dobro povežite.
- Prebacite smjesu u dublji kalup.
- Pecite kolač na 180 stupnjeva oko 10 do 12 minuta.
- Dok se biskvit peče, pripremite krpu u koju ćete ga umotati.
- Pospite šećer po krpi pa izvadite kolač iz pećnice i prebacite ga na nju.
- Zarolajte još vrući pa pustite da se lagano ohladi.
- Kremu pripremite tako da smiksate mascarpone sir, ostatak šećera, slatko vrhnje, a na kraju ubacite i ribani đumbir.
- Odrolajte biskvit, premažite ga kremom i zarolajte.
- Ohladite, pospite šećerom i uživajte.
Dobar tek!