Chill&Grill festival najprije je putovao Hrvatskom, a ovih se dana udomaćio na zagrebačkom Jarunu. Do 4. srpnja tamo te čeka više od 100 sati zabave uz klopu, cugu i neprekinuti slijed dobre glazbe. Tijekom dana pozornicu preuzimaju renomirani chefovi, uvijek spremni udijeliti pokoji savjet - i servirati degustacijske porcije odličnih jela. Raspored događaja prati ovdje.
Renomirani chef Almo Čatlak pripremao je prave delicije, između ostalog i sočan slavonski burger s lukom. "Chill&Grill održava se na prekrasnom mjestu na Jarunu, uz samu obalu jezera, doista mi je drago što gostujem na ovom pitoresknom mjestu, na gastro festivalu sa štandovima s tako zavidnom gastro ponudom, što moram istaknuti. Svakako je za preporučiti Zagrepčanima, kao i onima iz bliže, a i šire okolice da dođu na Jarun, na vrhunsku klopu i živu svirku. Chill&Grill ovdje je sve do 4. srpnja", poručio je chef Almo.
A kako bi i ti uživala u ovom odličnom burgeru u nastavku ti prenosimo recept. Svakako isprobaj!
Slavonski burger s lukom
Sastojci:
za 4 osobe
- 4 slavonskih burgera
- 400 g luka
- 200 g topivog sira za toast
- 2 žute svježe paprike
- 1 rajčica
- 4 velika hamburger peciva
- Ketchup, majoneza, senf
osim toga:
- mrvljena ljuta papričica
Priprema:
- Luk očistimo i narežemo na tanke trakice.
- Slavonske burgere stavimo na radnu površinu i odozgo svaki nadjenemo slojem narezanog luka debljine oko pola cm i lagano utisnemo da se slijepi s mesom.
- Tako pripremljene stavimo peći s lukom prema dolje na grill ploču (ili tavu).
- Pored njih stavimo očišćenu i na četvrtine narezanu žutu papriku i do njih narezani mladi kupus.
- Burgere pečemo samo jednom okrećući, a paprike pečemo sa svih strana povremeno okrećući dok ne omekšaju. Mladi kupus također pečemo povremeno okrećući dok ne omekša.
- Za to vrijeme peciva prerežemo po dužini te i njih s prerezanim dijelom stavimo na grill ploču da malo porumene.
- U zdjelicu stavimo, senf, majonezu i ketchup, po želji dodamo mrvljenu ljutu papričicu i izmiješamo sastojke.
Slaganje burgera:
- Donji dio peciva premažemo s malo pripremljenog umaka, preko umaka stavimo krišku rajčice i pirjani mladi kupus. Preko njih stavimo pečeni burger s lukom prema gore.
- Preko burgera stavimo krišku topivog sira i krišku pečene paprike.
- Gornji dio peciva s nutarnje strane također premažemo pripremljenim umakom i njime poklopimo sastojke.
- Burgere rasporedimo na tanjure i poslužimo ih s prženim krumpirićima.
Guštaj u ručku, a potom svrati na Jarun! Provjeri što te danas očekuje.