Špajza 10. veljače 2017.

Upotrijebite sol u kuhinji za nevjerojatne stvari!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što svako jelo učini još malo boljim, sol je odličan saveznik u čišćenju kuhinje. Donosimo vam sjajne ideje za uporabu soli u kuhinji, a nisu jestive...

Nezgode s prolijevanjem prve jutarnje kave nisu novost. Događaju se češće nego bismo htjeli, a iza sebe ostavljaju neizbrisive tragove. No pripremite li pastu od sredstva za pranje suđa i malo soli, utrljate ga u mrlju i pustite da kratko odstoji, mrlja bi mogla nestati, a vi već sljedeće jutro bez briga uživati u omiljenom jutarnjem napitku.

Drvene daske za rezanje odličan su dekorativan, ali i koristan dodatak svakoj kuhinji. Problem s drvenim daskama nastaje kada se u njih upije miris hrane koju sjeckate. Najlakši način da se riješite takvih ostataka jest da u dasku utrljate polovicu limuna i malo soli. Na kraju samo obrišite papirnatim ručnikom i to je to, daska je ponovno kao nova.

daska za rezanje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Problem začepljenog odvoda najlakše ćete se riješiti usipate li u isti žličicu soli, žličicu sode bikarbone i decilitar octa. Mješavina će se zapjeniti, a vi je samo trebate pustiti da odstoji desetak minuta. Na kraju u odvod pustite vrelu vodu i stvar je riješena.

Kada duže vremena u vazi držite cvijeće, ono će iza sebe ostaviti sluz koju je teško oprati, posebice ako je riječ o kakvoj uskoj vazi. Sluzi ćete se najlakše riješiti napunite li vazu toplom vodom i nekoliko žlica soli. Ta će je mješavina otpustiti, a na vama je samo još da isperete vazu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.