Špajza 26. studenoga 2021.

Španjolsko varivo od slanutka gotovo je za tren

Matija Habljak/PIXSELL Varivo od slanutka i krumpira

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne moraš provesti nekoliko sati uz štednjak i provjeravati je li varivo skuhano. Pronašli smo puno bržu varijantu

Da, moguće je skuhati varivo za samo šest minuta! Čini se nevjerojatno, ali u to se uvjerio i naš gastrolovac Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju. Uz pomoć AMC premium sustava za kuhanje napravio je bogato varivo od slanutka, krumpira i chorizo kobasice.

Recept te čeka u nastavku, a sastojci su dostatni za četiri serviranja. Samo nemoj zaboraviti da se slanutak treba namakati u vodi 12 sati prije no što kreneš s aktivnom pripremom ručka ili večere. Dobar tek!

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Bloger Vedran Bošković varivo je skuhao za nevjerojatnih šest minuta; foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sastojci:

  • 250 g slanutka
  • 800 ml vode
  • 300 g voštanog krumpira
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • 100 g chorizo kobasice
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3 stabljike peršina
  • 1 jušna žlica ljute mljevene paprike ili začina AMC Intenso

AMC proizvodi:

  • Posuda (20 cm, 3 l)
  • Secuquick Softline (20 cm)
  • Audiotherm

Priprema:

  1. Slanutak ostavi u vodi namočen preko noći.
  2. Oguli krumpir, nareži ga na kocke i pomiješaj ga s maslinovim uljem. Oguli chorizo kobasicu i nareži je na ploške. Oguli glavicu luka i češnjak pa ih sitno nasjeckaj. Natrgaj i sitno nasjeckaj listiće peršina. 
  3. Stavi luk i češnjak u posudu. Zagrij posudu na najvišem stupnju do okna za pečenje, smanji dotok energije, dodaj krumpir i sve dobro poprži.
  4. Dodaj slanutak zajedno s vodom u kojoj se namakao, chorizo i papriku. Sve dobro promiješaj. Postavi Secuquick Softline i zatvori.
  5. Zagrij posudu na najvišem stupnju do turbo-okna, smanji dotok energije i kuhaj oko šest minuta u turbo-rasponu.
  6. Po isteku vremena kuhanja postavi posudu u preokrenuti poklopac i pričekaj da tlak u posudi spadne.
  7. Skini secuquick, sve dobro promiješaj i dodaj peršin. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Varivo od slanutka gotovo je za tren uz pomoć AMC premium sustava za kuhanje; foto: Matija Habljak/PIXSELL

Svi su recepti posebno prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.

Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.