Da, moguće je skuhati varivo za samo šest minuta! Čini se nevjerojatno, ali u to se uvjerio i naš gastrolovac Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju. Uz pomoć AMC premium sustava za kuhanje napravio je bogato varivo od slanutka, krumpira i chorizo kobasice.
Recept te čeka u nastavku, a sastojci su dostatni za četiri serviranja. Samo nemoj zaboraviti da se slanutak treba namakati u vodi 12 sati prije no što kreneš s aktivnom pripremom ručka ili večere. Dobar tek!
Sastojci:
- 250 g slanutka
- 800 ml vode
- 300 g voštanog krumpira
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- 100 g chorizo kobasice
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 3 stabljike peršina
- 1 jušna žlica ljute mljevene paprike ili začina AMC Intenso
AMC proizvodi:
- Posuda (20 cm, 3 l)
- Secuquick Softline (20 cm)
- Audiotherm
Priprema:
- Slanutak ostavi u vodi namočen preko noći.
- Oguli krumpir, nareži ga na kocke i pomiješaj ga s maslinovim uljem. Oguli chorizo kobasicu i nareži je na ploške. Oguli glavicu luka i češnjak pa ih sitno nasjeckaj. Natrgaj i sitno nasjeckaj listiće peršina.
- Stavi luk i češnjak u posudu. Zagrij posudu na najvišem stupnju do okna za pečenje, smanji dotok energije, dodaj krumpir i sve dobro poprži.
- Dodaj slanutak zajedno s vodom u kojoj se namakao, chorizo i papriku. Sve dobro promiješaj. Postavi Secuquick Softline i zatvori.
- Zagrij posudu na najvišem stupnju do turbo-okna, smanji dotok energije i kuhaj oko šest minuta u turbo-rasponu.
- Po isteku vremena kuhanja postavi posudu u preokrenuti poklopac i pričekaj da tlak u posudi spadne.
- Skini secuquick, sve dobro promiješaj i dodaj peršin.
Svi su recepti posebno prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.
Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND