Špajza 11. svibnja 2017.

Tko se krije iza imena „Mr. Gulash“?

foto: Anto Magzan/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Televizijska kulinarska zvijezda Almo Čatlak svoje je majstorije prezentirao pred brojim gladnim Chill&Grillovcima. Pitali smo ga kako mu se svidjelo te gdje možemo okusiti njegove specijalitete van TV ekrana i Internet portala.

Kako Vam se svidjelo kuhati na Chill&Grillu? 

Po mom mišljenju, jedan od uspješnijih festivala. Odlično organiziran, zanimljiv i s odličnom ponudom svih prisutnih. Trebalo je samo malo više mjesta jer i sami znate koliko je posjetitelja bilo.

Što ste pripremali i zašto baš to jelo? 

Pripremao sam prvenstveno priloge uz roštilj. Po meni i najbolje pripremljenim specijalitetima (mesu) na roštilju uvijek treba dodati dobar prilog, pripremljen na jednostavan način kako bi užitak bio potpun. Ja sam za to odabrao pikantni pire od batata s vlascem, mješavinu pirjanog svježeg povrća, flambirane banane i ananas s roštilja sa sladoledom. Od mesa sam poslužio gurmansku pljeskavicu punjenu s domaćim špekom i cheddarom, juneća rebrica iz sous videa, kasnije prepečena na roštilju i prelivena s barbecue umakom. Meso je pripremljeno u suradnji s restoranom Bicko.
 

 | Author: Anto Magzan/PIXSELL foto: Anto Magzan/PIXSELL


Imate li kakav savjet za kuhare i kuharice koji će ga pripremati doma? 

Moji recepti su dostupni na www.finirecepti.net.hr, a mesne specijalitete najbolje je ponovo probati u restoranu Bicko gdje će Vam ih srdačno poslužiti i opisati, možda otkriti i recept, vlasnik restorana g. Ivica Kovačević.

Možda vas zanima... Svak' bi rado grick'o u restoranu Bicko! Najave

Koje je Vaše trenutno djelovanje? 

Već duže vrijeme radim na pokretanju proizvodnje linije gotovih jela (prvenstveno najpoznatijih svjetskih gulaša, kao što su mađarski gulaš, bečki gulaš, britanski lonac, ragu alla Napoletana, gulaš juha, Boeuf Bourguignon, domaći gulaš od svinjetine i još mnogo drugih). Proizvodi će uskoro izaći na tržište Hrvatske i okolnih zemalja pod brendom „Mr. Gulash“, i bit će na policama po vrlo prihvatljivoj cijeni. Obroci su zapakirani u najsofisticiranijoj prehrambenoj ambalaži, bez dodataka umjetnih bojila, pojačivača okusa, konzervansa, alergena, glutena i soje. Izvrsni su za razne prilike, jednostavno se podgriju u posudi ili direktno u mikrovalnoj.

mađarski gulaš Možda vas zanima... Kakva gozba: Mađarski gulaš, ručak za odlikaše Recepti
 

 | Author: Anto Magzan/PIXSELL foto: Anto Magzan/PIXSELL
Ako želite kuhati poput Mr. Gulasha ili dobiti ideje kako unaprijeditit vlastite kulinarska pothvate, pogledajte njegove trominutne videe i osjećajte se kao pravi chef!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.