Špajza 21. srpnja 2017.

Top 5 najboljih mjesta za doručak u Zagrebu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošvrljali smo menijima i upustili se u odabir pet slasnih mjesta za ukusan najvažniji obrok u danu - doručak!

Bez obzira jeste li tip za lagane voćne doručke uz malo pahuljica ili pak se volite počastiti raskošnim tanjurima koji će vas držati sitima do popodnevnih sati, imamo rješenje za vas! Pronašli smo pet fantastičnih mjesta koja nude doručke po baš svačijem ukusu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kava tava


Proslavile su ih debele američke palačinke s najslasnijim punjenima, a sada u njihovim lokalima na Britancu i Tkalčićevoj možete navaliti i na genijalne doručke.

Osim engleskog doručka koji uključuje jaja, grah, rajčicu, kobasice i šampinjone, tu je i njihov prepoznatljiv toast sendvič. Možete ga naručiti u čak nekoliko varijanti, od onog sa šunkom i sirom, slaninom, jajima sve do onog laganijeg, vege tosta. Također, u nezaobilaznim palačinkama s različitim vrstama čokolade, kokosom i voćem možete uživati od samog jutra pa sve do kraja dana.

 

 

Korica


Ako ste u potrazi za najfinijim kroasanima, mekim briochem ili sezonskim i tako posebnim slasticama, artisan pekarnica Korica u Preradovićevoj definitivno je idealan odabir za vas. Da Korica nije obična pekarnica dokazuje i njihov uredan, promišljen interijer u kojem također možete uživati u savršenim zalogajima, a na povratku kući nikako nemojte zaboraviti isprobati i neki od njihovih prozračnih, autentičnih kruhova. 

 

Možda vas zanima... Korica - mali krušni raj u centru Zagreba Recenzije

 

 

 

Sjedi 5!


Vrijeme je da omiljeno mjesto za ispijanje kave u centru grada pretvorite u ono koje ćete s užitkom svraćati na fini doručak. Ovaj šarmantan kafić u Tkalčićevoj ulici na meniju ima klasične palačinke s čokoladnim punjenjem, kroasane, bruschette, čokoladnu roladu, muffine i, ono najvažnije, slani napitak na žlicu koji liječi svaki mamurluk. Nama sasvim dovoljan razlog za još koju slasnu posjetu!

 

 

Otto & Frank


Još jedna oaza dobrih zalogaja smjestila se u najzabavnijoj ulici u Zagrebu. Otto & Frank u Tkalčićevoj očarat će vas fantastičnim doručcima poput pohanog kruha s kremom od nugata i bananama, zobenom kašom s jabukama, cimetom i bademima, a kao savršena protuteža sveprisutnom engleskom doručku, tu je onaj zagrebački.

Tako u Otto & Franku brk možete omastiti sirom i vrhnjem, hrenom, zapečenom šunkom, radičem, prženim poširanim jajima, rotkvicama i mladim lukom ili pak se počastiti s dva jaja na oko, rajčicom i pancetom na finom, hrskavom kruhu. Za prste polizati!

 

Otto Možda vas zanima... Novo mjesto u gradu: Bistro Otto & Frank None

 

 


Eggspess


Tek nedavno otvoren, a već super popularan Eggspress, idealno je mjesto za ljubitelje jaja na baš svaki mogući način. U Eggspressu ih pripremaju poširana, pržena, u slasnim quichevima, sa šunkom, avokadom, u genijalnoj shakshuki ili pak u svevremenskim šnenoklama. Ovo je mjesto ultimativni raj za doručak, a pronaći ga možete u ulici Ruđera Boškovića u Zagrebu. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Prvo je bilo jaje – dobro došli u Eggspress Recenzije


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.