Kad sazru, kruške se vrlo brzo kvare, pa ako ste ih kupili previše, možete ih upotrijebiti i kad poprilično omekšaju.
Tako u kombinaciji sa smrvljenim piškotama, šećerom i cimetom čine izvrstan nadjev za savijače. Ako ih narežete na kriške i pomiješate s grožđicama, kruške možete i posložiti po tijestu za pitu, preliti pudingom od vanilije pa zapeći. Dobit ćete brz, sočan i ukusan desert.
Kruške se izvrsno slažu i s čokoladom. Najprije ih prokuhajte u zašećerenoj vodi s limunovim sokom, zatim uvaljajte u mljevene orahe i kekse pa na kraju prelijte ratopljenom čokoladom. Od zrelijih krušaka možete napraviti i ukusan pekmez.
Kilogram krušaka stavite u vodu s malo limunske kiseline pa izmiksajte. Zatim ih pomiješajte s 25 dkg šećera i limunovim sokom te kuhajte do željene gustoće.