Špajza 26. rujna 2019.

Tri jednostavna i brza jela s kraljicom jeseni - bundevom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo je vrijeme za spremanje bundeve na različite načine. Isprobaj krem juhu od tikve, brzu i jednostavnu tjesteninu s bundevom i njoke od bundeve

Buča, tikva, bundeva... Zapravo je riječ o istom povrću koje u različitim podnebljima ima različite nazive. Kako god da je zoveš, ona je prava kraljica jeseni. Ovaj mesnati plod prirode raste na svim kontinentima, dolazi u različitim veličinama i bojama, i pravo je vrelo inspiracije za kuharske majstore diljem svijeta.

Izvuci najbolje iz ovog povrća pomoću ova tri jednostavna i brza recepta.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Krem juha od bundeve jesenji je klasik koji će tebe i tvoju obitelj primamiti ugodnom bojom starog zlata.

Tikva butternut, poznata i kao muškatna, idealna je za kuhanje fine juhe. Osim što je ukusna i zdrava, vrlo je brzo gotova pa je pogodna za brzinsko spremanje ručka kada si u gužvi.

 

Možda vas zanima... Jesenji klasik: Krem juha od tikve Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina. Obogati je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželiš.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca Recepti

 

Njoki od bundeve | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Od bundeve također možeš napraviti fantastične njoke.

Imaj na umu da nisu sve bundeve iste te da ćeš za neke trebati više brašna. Savjetujemo da koristiš butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možeš kombinirati i s drugim začinskim biljem.

 

Njoki od bundeve Možda vas zanima... Može li bolje: Njoki od bundeve, krem sira i parmezana None

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.