Buča, tikva, bundeva... Zapravo je riječ o istom povrću koje u različitim podnebljima ima različite nazive. Kako god da je zoveš, ona je prava kraljica jeseni. Ovaj mesnati plod prirode raste na svim kontinentima, dolazi u različitim veličinama i bojama, i pravo je vrelo inspiracije za kuharske majstore diljem svijeta.
Izvuci najbolje iz ovog povrća pomoću ova tri jednostavna i brza recepta.
Krem juha od bundeve jesenji je klasik koji će tebe i tvoju obitelj primamiti ugodnom bojom starog zlata.
Tikva butternut, poznata i kao muškatna, idealna je za kuhanje fine juhe. Osim što je ukusna i zdrava, vrlo je brzo gotova pa je pogodna za brzinsko spremanje ručka kada si u gužvi.
Obilje bundeve u jesenskim danima jednostavno vuče na pripremu i otkrivanje novih jela. Upravo takva je i ova jednostavna kremasta tjestenina. Obogati je naribanim parmezanom, bučinim sjemenkama i čime poželiš.
Od bundeve također možeš napraviti fantastične njoke.
Imaj na umu da nisu sve bundeve iste te da ćeš za neke trebati više brašna. Savjetujemo da koristiš butternut tikvu, a količina brašna će varirati ovisno koliko je suha bundeva. Ovi njoki savršeno dolaze do izražaja s umakom od maslaca i kadulje, ali možeš kombinirati i s drugim začinskim biljem.
Dobar tek!