Špajza 03. lipnja 2019.

Tri sendviča koji postaju najslasniji ručak, a nisu burgeri

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo mašte, piletinu, junetinu i svinjetinu pretvorite u zvijezde genijalnih sendviča stvorenih za okupljanja na otvorenom, ali i slastan ručak nedjeljom.

Pripremate li hranu za okupljanje s najdražima, odlična ideja baš uvijek bit će roštilj, jednostavni zalogajčići na štapićima za ražnjiće, tortilje, ali i sendviči. Želite li pak sendviče pretvoriti u pravu deliciju, donosimo vam tri ideje za mesne delicije koje će s nogu oboriti baš svakog tko ih isproba.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Piletina kao najjednostavniji odabir

Sendviči s piletinom dopuštaju vam da se igrate kombinacijama i nadjevima u sendviču, a u pitanju može biti pohana, grilana ili dugo i sporo pečena piletina.

 

Možda vas zanima... Trgana piletina - zaboravite na klasičnu pripremu, ovo je savršenstvo! Recepti

 

Najjednostavniji odabir bit će grilana piletina koju zatim možete začiniti laganim umakom na bazi grčkog jogurta te dodacima poput rajčice, svježih krastavaca i svježe zelene salate. Želite li ponuditi i zdraviju opciju, piletinu možete upakirati u domaće tortilje od, primjerice, pirovog brašna ili jednostavno integralna peciva. 

Slasno, brzo i jednostavno, bolje ne može!

 

Možda vas zanima... Najbolja pohana piletina s peršinom koju ćete probati! Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Pulled pork za gurmane

Želite li pak pokazati sve svoje znanje u pripremi mesa, pulled pork će biti odličan način da u tome i uspijete. Unaprijed pripremite meso, pecite ga nekoliko sati kako bi postalo mekano i raspadalo se na dodir, a onda ga u burger peciva upakirajte s omiljenim sezonskim povrćem.

 

Možda vas zanima... Pulled pork - jelo koje ne treba prijevod Recepti

 

Ako je dobar, umak od pečenja trebao bi biti dovoljan, no želite li sendvič dodatno začiniti, razmislite o dobrom bbq umaku. Također, coleslaw salata bit će idealna za ovakve sendviče.

 

coleslaw Možda vas zanima... Coleslaw - neka nova kupus salata None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Meatball sendviči za prste polizati

Mesne okruglice ne slažu se dobro samo s tjesteninom ili pire krumpirom, odlične će biti u sendviču. Koristite dulji kruh kao što je baguette, dodajte poštenu količinu mozzarelle ili cheddar sira, koji list salate i mesne okruglice pa gledajte kako sendviči nestaju nevjerojatnom brzinom.

Za ove sendviče zbilja vrijedi ona - za prste polizati.

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice u domaćem umaku od rajčice iz pećnice Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.