Kikiriki maslac, med, džemovi i razni sirupi, samo su neki od sastojaka koje je vrlo teško izmjeriti (bez dodatnog prljavog posuđa). Ako si već pokušala izmjeriti navedene sastojke pomoću žlice ili čaše za mjerenje, zasigurno si se i sama uvjerila kako mnogo proizvoda ostane na žlici ili u posudici u kojoj mjeriš. No, postoje jednostavni trikovi za mjerenje gustih sirupa i drugih ljepljivih sastojaka koje moraš isprobati!
Ulje ili sprej za pečenje
Maslac od kikirikija ili guste ljepljive namaze možeš izmjeriti bez nepotrebnog nereda, uz jednostavan trik. Jednostavno poprskaj unutrašnjost plastične ili metalne mjerne čaše sprejem za kuhanje prije nego izmjeriš nešto ljepljivo. Čišćenje je jednostavno, sastojci klize i posudica je odmah spremna za ponovno mjerenje. Ako nemaš sprej za pečenje, poslužit će i bilo koje biljno ulje i ubrus. Jednostavno naulji ubrus i premaži žlicu ili mjernu čašu s uljem.
Plastična folija
Plastična folija je pravi spas prilikom mjerenja ljepljivih sastojaka. Sve što trebaš učiniti jest obložiti mjernu čašu s komadom plastične folije i baciti se na mjerenje. Nakon što si izmjerila količinu, ukloni ljepljive sastojke povlačenjem plastične folije prema gore. Ostruži hranu s omota u zdjelu za miješanje i to je to! Nema nereda, sve što trebaš napraviti jest baciti plastičnu foliju!
Toplina
Jednostavno umoči mjernu žlicu/zdjelicu u vruću vodu. Med se neće lijepiti za zagrijanu žlicu ili zdjelicu. Kako navedeni trikovi izgledaju u praksi, pogledaj u videu u nastavku.
Saznaj i...