Špajza 03. svibnja 2017.

Senzacionalno: Uskoro ćemo printati - meso!

foto: @9 News
gastro postao gastro.24sata.hr
Znanstveni je napredak sve više širi i na područja proizvodnje i pripreme hrane. Posljednje se tri godine razvija ideja 3D printanja namirnica, a organiziraju se i konferencije na kojima se predstavljaju nove ideje.

Posljednja je održana početkom tjedna na jednom australskom sveučilištu gdje se raspravljalo o printanju mesnih proizvoda. Zbog velike proizvodnje i potražnje za janjetinom i govedinom u toj zemlji, pričalo se o financijskim, ali i etičkim aspektima prenamijene ostataka.

Možda vas zanima... Govedina Wellington Recepti

 | Author:

Za prezentaciju je korišten nizozemski 3D printer i mješavina goveđeg mesa, a neobične je oblike australski chef Sam Burke zatim pripremio i servirao. Ti se dijelovi mesa obično prodaju lancima brze hrane poput McDonald'sa ili se bacaju.

 | Author:

Neki su poduzetnici prepoznali printanje hrane kao profitabilno i otvorili specijalizirane restorane poput "Food Inka", a ideju su prigrlili i Nijemci. U njihovim se domovima za starije i nemoćne posljednjih godinu dana priprema isprintana hrana, sličnog okusa kao i prava, ali puno mekše teksture. 

3d printanje hrane Možda vas zanima... Food Ink - futuristički restoran koji printa hranu None

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.