Zobena kaša danas je sinonim za zdrav doručak, iako je nekad bila rezervirana uglavnom za stočnu hranu. Unatoč popularnosti, mnogima je i dalje – dosadna. Dobra vijest? Potrebna su samo 2 jednostavna dodatka da se obična zobena kaša pretvori u kremasti, profinjeni doručak.
Zobene pahuljice
Na početku dodaj vaniliju, a pred kraj kuhanja i smeđi maslac
Dvije su slasne tajne savršene zobene kaše. Prva tajna je vanilija. Umjesto da je dodaješ na kraju, ubacite sjemenke sastrugane iz mahune vanilije u lonac zajedno sa zobi i tekućinom.
Naravno, možeš dodati i mahunu vanilije, ali nju izvadi prije posluživanja. Tako se nježna aroma ravnomjerno prožme cijelim jelom. Ako nemate mahunu, poslužit će i kvalitetan ekstrakt vanilije.
Drugi tajni sastojak je smeđi maslac. Maslac lagano zagrij dok ne poprimi orašasti miris i zlaćanu boju, pa ga umiješaj pred kraj kuhanja. Rezultat je bogatija tekstura i dubok, raskošan desertni okus.
Raskošna zobena kaša za savršen doručak
Za više okusa i raskošnu teksturu zobene pahuljice kuhaj u mlijeku
Zobene pahuljice za zobenu kašu kuhajte u punomasnom ili biljnom mlijeku umjesto u vodi, dodajte prstohvat soli, a po želji i cimet, javorov sirup ili svježe voće. Orašasti plodovi i sjemenke savršeno će zaokružiti ovu “upgradeanu” verziju klasika koji zaslužuje mjesto i na najfinijem stolu za doručak, odnosno brunch.