Čini se kako je chef patron zagrebačkog restorana Bistro Apetit s promjenom adrese iz hrvatske u beogradsku odlučio krenuti i nekim drugim putem u gastronomskoj karijeri.
Tom Gretić, cijenjeni chef široj javnosti poznat po ulozi strogog, ali iznimno stručnog člana žirija u nekim od najvećih domaćih kulinarskih showova, nakon odlaska iz Hrvatske iz uloge chefa bacio se i u novinarske vode.
Tako je na društvenim mrežama počeo s najavom gastronomskog portala Independent Food Reporters koji pokreće sa svojom boljom polovicom, također Beograđankom Sanjom Aleksić.
Ideja je da ovaj, kako sami sebe nazivaju, dinamičan duo, radi ono u čemu su najbolji - kuhaju, piju, kušaju, a zatim sve to podijele s čitateljima. Također, naglašava Gretić, ovaj duo neće odgovarati baš nikome.
Službena je Facebook stranica već aktivna pa je tako par putem društvene mreže čitateljima objasnio svoje ciljeve, najavio događaje, ali i podijelio recept Toma Gretića za fantastičnu pileću paštetu. U objavi su objasnili kako je riječ o jelu koje pripremaju često, divan je dodatak druženju s prijateljima i predjelo, a uz takvu paštetu dobro će vam doći samo još čaša kvalitetnog vina.
Sudeći prema dosadašnjim teaserima, i sami jedva čekamo vidjeti u kojem će se smjeru razviti čitava priča dvojca nezavisnih food reportera te koja će nam divna, ali i manje divna mjesta u svojim reportažama razotkriti. Sretno Tom i Sanja!