Pripremili smo šest doručaka s jajima. Isprobaj ih i ti!

Antoni Shkraba/Pexels Za doručak - fešta od jaja!
Ako su ti jaja pri vrhu liste najdražih namirnica, trebala bi isprobati ovih šest doručaka
Vidi originalni članak

Čak i da svaki dan za doručak jedeš jaja, teško da će ti u dogledno vrijeme dosaditi. Bitno je samo da izvrtiš što veći broj recepata, upariš ih sa sezonskim povrćem, namazima, suhomesnatim proizvodima i različitim vrstama peciva. 

Kako bismo ti olakšali izbor današnjeg doručka, pripremili smo šest prijedloga za zahtjevna nepca. Među ovim receptima ima brzinskih odabira, ali i onih u koje je potrebno uložiti nešto više truda i vremena. Najprije provjeri jesu li jaja svježa, a zatim izaberi recept i kreni s pripremom!

 

Tips & Tricks Chefovi savjetuju: Osam trikova za pripremu jaja

 

Jaje "u rupi"

Ovo se brzinsko jelo kolokvijalno naziva egg in a hole ili, doslovno prevedeno, jaje u rupi. Riječ je o tostiranom kruhu s jajem u sredini. Pripazi samo da žumanjak ostane tekuć i uživaj u svakom zalogaju. 

 

DOBRO JUTRO! Za pripremu odličnog doručka trebaš - jaja i tost

 

Pikantna jaja s cherry rajčicama

Ovaj recept, karakterističan za zemlje na sjeveru Afrike, poslužit će kao doručak, brzinski ručak ili večera. Trebat će ti nekoliko svakodnevnih sastojaka i Ras el Hanout, specifična mješavina 20-ak začina. Priprema će ti oduzeti otprilike pola sata, a poslužuje se uz tostirani kruh.

 

za (do)ručak Doručkuj pikantna jaja s cherry rajčicama
 

Pahuljasta jaja

Vjerojatno si u proteklih nekoliko godina na društvenim mrežama naišla na tzv. cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u centru. Donosimo ti postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine.

 

isprobaj! Pahuljasta jaja sa slaninom - za dobar početak dana

 

Kajgana s ricottom

Ova kremasta verzija klasika ono je što ti treba za današnji doručak ili brunch. Osim standardnog posluživanja na tanjuru, možeš je staviti i na kruh ili hrskavi tost te umotati u zagrijanu tortilju. 

Ako si veliki ljubitelj sira, dodatno je pospi parmezanom ili naribanom mozzarellom

 

dobro jutro! Kajgana s ricottom za dobar početak dana

 

Fritata s parmezanom

Budući da  proces od pripreme smjese do serviranja traje samo 15 minuta, fritata je idealan doručak, ali i brzi ručak te večera. Ne zaboravi nakon pečenja dodati i pokoju krišku tanko narezanog pršuta te svježi parmezan. 

 

ZA RUČAK... Slasna fritata sa začinskim biljem i parmezanom

 

Naan s avokadom i jajem na oko

Naan nije samo dodatak glavnim jelima, već i prikladna baza za genijalan doručak. Ako želiš impresionirati nekog, ili jednostavno želiš sebe oraspoložiti doručkom za pamćenje, pripremi ovu kombinaciju s naanom, avokadom - i neizostavnim jajem na oko

 

ukusan početak dana Naan može poslužiti kao baza za odličan doručak

 

Posjeti Gastro.hr