Voćka s mora: Sjajni deserti s omiljenim smokvama

Thinkstock
Upakirajte ih u fine torte i tarteve ili pak ih kombinirajte u slanim kombinacijama. Svestrane smokve zbilja se slažu sa svime!
Vidi originalni članak

Nježne smokve idealan su dodatak kako slanim, tako i slatkim ljetnim jelima. Vole se s različitim sirevima, kremama, ali i čokoladom. Upakirajte ih u slatke zalogaje kako biste uživali u najslasnijim okusima ljeta.

 

 

Da su smokve i sir idealna kombinacija dokazuje nezamislivo jednostavna priprema takvih jela. Naime, obje su namirnice najfinije kada su svježe. Dodajte im tek malo maslinovog ulja, aceta balsamica i meda, potrošite desetak minuta na rezanje, pa uživajte u svježim i tako aromatičnim tanjurima.

 

finger food Smokve sa svježim kozjim sirom

Ljetna salata za pet: smokve, pršut i mozzarella

 

Torte i kremasti deserti također koriste smokve kao svoj skriveni adut. Bez obzira je li riječ o rođendanskoj torti za omiljenog ljubitelja smokava, brzinskom desertu u čašu ili slasnim kremastim kolačima, ovi ljetni plodovi uvijek su najslađi odabir.

 

Nježni francuski ekleri s ljetnom kremom od marelica i smokvama

Recepti Pavlova od smokava: Apsolutni hit za kraj ljeta

Delicija i pol'! Pečene smokve s ricottom i karameliziranim slanim orasima

torta Torta od smokve

Recepti Smokve u prošeku na kremi od sira i keksiću


Mediteransko voće u kombinaciji s omiljenim talijanskim specijalitetima - pršutom i mozzarellom. Postoji li išta bolje? Dodajte tome još i prozračno tijesto i navalite na divnu slatko slanu domaću pogaču kojoj je tako teško odoljeti.

 

za prste polizati Delicija i pol: Pogača sa smokvama, pršutom i mozzarellom

 

Pite ulaze u kategoriju idealnih ljetnih slastica, a još jednostavniji galette definitivni je favorit. 

 

Kolumne Galette od smokava

 

 

Sočni kolač ili prozračne palačinke? Može oboje. Pripremaju se jednostavno, a daju pravo malo bogatstvo ljetnih okusa. Definitivno vrijedi isprobati!

 

Nevjerojatno dobre palačinke sa smokvama i narančom

slatko, slađe Ovo je najbolji kolač koji ćete danas vidjeti!

 

Najslađu smo kombinaciju sačuvali za kraj - smokve u čokoladi s tajnim punjenjem. Da bismo vas još malo zaintrigirali, reći ćemo samo kako tajno punjenje uključuje divnu kremastu komponentu i genijalne orašaste okuse. Mmmmm...

 

Primamljive punjene smokve u čokoladi

 

 

U slast!

Posjeti Gastro.hr