Recepti 27. srpnja 2017.

Voćka s mora: Sjajni deserti s omiljenim smokvama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upakirajte ih u fine torte i tarteve ili pak ih kombinirajte u slanim kombinacijama. Svestrane smokve zbilja se slažu sa svime!

Nježne smokve idealan su dodatak kako slanim, tako i slatkim ljetnim jelima. Vole se s različitim sirevima, kremama, ali i čokoladom. Upakirajte ih u slatke zalogaje kako biste uživali u najslasnijim okusima ljeta.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Da su smokve i sir idealna kombinacija dokazuje nezamislivo jednostavna priprema takvih jela. Naime, obje su namirnice najfinije kada su svježe. Dodajte im tek malo maslinovog ulja, aceta balsamica i meda, potrošite desetak minuta na rezanje, pa uživajte u svježim i tako aromatičnim tanjurima.

 

Smokve sa svježim kozjim sirom Možda vas zanima... Smokve sa svježim kozjim sirom Recepti ljetna salata Možda vas zanima... Ljetna salata za pet: smokve, pršut i mozzarella None

 

Torte i kremasti deserti također koriste smokve kao svoj skriveni adut. Bez obzira je li riječ o rođendanskoj torti za omiljenog ljubitelja smokava, brzinskom desertu u čašu ili slasnim kremastim kolačima, ovi ljetni plodovi uvijek su najslađi odabir.

 

eclairs Možda vas zanima... Nježni francuski ekleri s ljetnom kremom od marelica i smokvama None Pavlova sa smokvama Možda vas zanima... Pavlova od smokava: Apsolutni hit za kraj ljeta Recepti Možda vas zanima... Pečene smokve s ricottom i karameliziranim slanim orasima Kolumne Torta od smokve Možda vas zanima... Torta od smokve Recepti Smokve u prošeku na kremi od sira i keksiću Možda vas zanima... Smokve u prošeku na kremi od sira i keksiću Recepti


Mediteransko voće u kombinaciji s omiljenim talijanskim specijalitetima - pršutom i mozzarellom. Postoji li išta bolje? Dodajte tome još i prozračno tijesto i navalite na divnu slatko slanu domaću pogaču kojoj je tako teško odoljeti.

 

pogaca Možda vas zanima... Delicija i pol: Pogača sa smokvama, pršutom i mozzarellom Recepti

 

Pite ulaze u kategoriju idealnih ljetnih slastica, a još jednostavniji galette definitivni je favorit. 

 

galette Možda vas zanima... Galette od smokava Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Sočni kolač ili prozračne palačinke? Može oboje. Pripremaju se jednostavno, a daju pravo malo bogatstvo ljetnih okusa. Definitivno vrijedi isprobati!

 

palačinke sa smokvama Možda vas zanima... Nevjerojatno dobre palačinke sa smokvama i narančom None Možda vas zanima... Ovo je najbolji kolač koji ćete danas vidjeti! Recepti

 

Najslađu smo kombinaciju sačuvali za kraj - smokve u čokoladi s tajnim punjenjem. Da bismo vas još malo zaintrigirali, reći ćemo samo kako tajno punjenje uključuje divnu kremastu komponentu i genijalne orašaste okuse. Mmmmm...

 

smokve u čokoladi Možda vas zanima... Primamljive punjene smokve u čokoladi None

 

smokve u čokoladi | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.