Dočekajte jesen uz najfinije recepte s bundevom

Thinkstock
Ako postoji plod koji savršeno opisuje jesenski meni, to je zasigurno bundeva. Inspiraciju za današnji meni potražite u nastavku, a ostatak recepata svakako spremite za slasna uživanja ove jeseni...
Vidi originalni članak

Brzi ručak pripremite pomoću špageti tikve, u kremasti rižoto nemojte zaboraviti dodati dobru dozu parmezana, a za desert birajte između super jednostavnog kolača iz šalice ili pak raskošne narančaste pite. Imamo recepte za baš sve najslanije specijalitete od bundeve.

 

 

Najveći jesenski klasik svakako je juha od bundeve. Osim jednostavnog načina pripreme na koji smo već navikli, omiljenoj narančastoj juhi možete dodati i nekoliko kapi bučinog ulja, golica ili pak je začiniti hrskavim dodatkom poput listića kadulje prženih u pivskom tijestu, baš kao što je to učinila naša blogerica Anita.

 

Buča u novom ruhu Juha od bundeve s listićima kadulje u pivskom tijestu

 

Ako već niste, bogat kremasti rižoto s bundevom svakako morate isprobati, a nešto neobičnija varijanta priloga ili kremastog glavnog jela bit će i palenta s bundevom. Pripremite li je na ovaj način, uživat ćete u nekoj posve drugačijoj varijanti pomalo zaboravljene palente.

 

jelo koje grije Rižoto od bundeve koji ćeš obožavati

Prilog za pet Nezamislivo dobra palenta s bundevom

 

Osim rižota i palente, bundevu možete pretvoriti i u sjajnu zamjenu za tjesteninu. Trebat će vam samo špageti bundeva koju možete ispeći, a zatim iz nje vilicom vaditi meso koje će se pretvoriti u špagete. Ovakve povrtne špagete poslužite uz omiljene umake poput bolognese, bijelog umaka od gljiva ili finih povrtnih umaka.

 

Tako jednostavno Jesenski hit: Pripremite špagete od bundeve

 

 

Za pravu paštu pak će vam trebati i pravi pužići. Dodajte im dobru dozu ribanog sira i pire od bundeve, a po želji sve zajedno možete i zapeći u pećnici. Ovako pripremljena kremasta tjestenina ujedno je i ultimativni comfort food za kišne jesenske dane pa je svakako preporučujemo uz dobru knjigu i šalicu toplog čaja.

 

Mljac! Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca

 

Kada maštamo o tjestenini, nikako ne smijemo zaboraviti i sjajne njoke od buče ili pak kremastu buču između kora za lazanje. Uz ova jela zaboravit ćete mesne inačice i u jesen ući na najslasniji mogući način.

 

MEKANI JASTUČIĆI Nikad jednostavniji domaći njoki od buče

I PUNO SIRA Ovo morate probati: Kremasti slojevi lazanja s bundevom

 

Nešto laganiji ručak bit će punjena bundeva. Napunite je omiljenim sezonskim povrćem, dodajte bulgur, rižu, kvinoju ili proso, malo prženih lješnjaka za dodatne arome, a na kraju sve pospite finim sirom. Sa slatkastim aromama bundeve odlično će se složiti nešto slaniji feta sir. Brzo, jednostavno i tako ukusno!

 

Recept dana: Šarene punjene bundeve

 

 

Za slatka uživanja definitivno preporučujemo slasni čokoladni brownie s bundevom. Kremast iznutra, hrskav izvana, brownie pripremljen na ovaj način definitivno će osvojiti baš svakog tko ga isproba.

 

Slatki jesenski užitak: Brownies od bundeve

 

Radnim danima koji jednostavno zahtijevaju svoju dozu slatkog, udovoljite si kolačem od bundeve iz mikrovalne pećnice, dok vikende i vrijeme opuštanja rezervirajte za pravu, raskošnu pitu od bundeve ili svima omiljeni cheesecake. U slast!

 

Blažena mikrovalna: Pita od bundeve iz šalice

boje jeseni Fantastičan tart od bundeve i đumbira

Jedini recept od bundeve koji ćete ikada trebati

 

Posjeti Gastro.hr