Tjestenina na 10 slasnih načina - za prste polizati!

Getty Images
Svjetski je dan tjestenine. Proslavi ga uz naše najbolje recepte, a i poneki dobar savjet.
Vidi originalni članak

Brzinski umaci poput pesta, kremasti bijeli ili crveni umaci na bazi vrhnja i rajčice, brzinska tjestenina s maslacem ili ona s dodatnom dozom mesnih i ribljim aroma - obožavamo ih baš sve! Donosimo ti savjete za pripremu te popis od deset zbilja dobrih tanjura tjestenine za svaki dan.

 

Savjeti i recepti Sezona pesta - sve o najbržem umaku među umacima

čas posla Brzinski špageti s maslinovim uljem i češnjakom

 

Kod pripreme tjestenine nema puno mudrosti. Zagrij što veću količinu vode dok se ne pojave mjehurići, dobro je posoli, pa zatim u nju ubaci tjesteninu. Špagete nemoj skraćivati, pusti da omekšaju te zatim dijelove koji su izvan posude pomoću kuhače uguraj u vodu. 

 

Petkom Špageti s ribom u finom umaku od rajčice

Stvarno brzo Kremasta tjestenina s graškom i kozjim sirom gotova je za čas

 

 

Tjesteninu kuhaj prema uputama na pakiranju i svakako pripazi da ju ne prekuhaš. Al dente tjestenina najbolja je i najzdravija varijanta pripreme tjestenine.

Koristiti možeš integralnu, pirovu ili tjesteninu od durum pšenice. Važno je tek slijediti pravila na pakiranju.

 

Veganica Krpice sa zeljem na moderan način - brze, fine i zdrave!

Moderna kuhinja Pasta alla Norma - čudo s patlidžanom, rajčicom i ricottom

 

Za jednostavne umake potrebna će biti tek voda u kojoj se kuhala tjestenina, kockica maslaca i omiljeno svježe začinsko bilje. Pripremi ih tako da na tavi otopiš maslac, dodaš začinsko bilje, koji režanj češnjaka, a zatim pričekaj da bilje otpusti svoje arome. Dodaj nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i tjesteninu. Dobro promiješaj i začini po želji. Sjajan dodatak u baš svakoj jednostavnijoj varijanti pripreme tjestenine bit će dobra doza sira po želji. Parmezan je uvijek odličan odabir!

 

svima poznato Carbonara - brzi klasik iz kuhinje Gennara Contalda

do ručka za 10 minuta Započni tjedan tjesteninom sa špinatom i graškom

 

Za nešto složenije, guste i bogatije umake kao bazu koristite dobru luk i korjenasto povrće, a povrće zatim, prema željama, prije spajanja s tjesteninom baci u blender i pretvori u gusti umak.

 

Isprobali smo... Pileći paprikaš - jelo kojem se uvijek lijepo vratiti...

 

Dodavanje tjestenine u umak pred sam kraj kuhanja dat će na boljim i dubljim aromama pa svakako, umjesto dodavanja umaka na čistu tjesteninu, pokušaj sve komponente prije posluživanja pomiješati.

 

Zabilježite ovo! Onaj jedan recept za špagete sa šampinjonima koji svi volimo

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr