U nekoliko koraka do maksimalnog osvježenja

Thinkstock
Ugasite pećnicu, a štednjaku se više ne približavajte. Imamo popis savršenih ljetnih jela koja će vas osvježiti fantastičnim aromama.
Vidi originalni članak

Salata za predjelo, fina mediteranska gozba za ručak, pa su na redu ledeni deserti za koje vam nije potrebna pećnica, a ni štednjak. Na kraju, smućkajte koktel, zavalite se u naslonjač ili ležaljku pa uživajte u divnim ljetnim idejama koje će vas osvojiti na prvu.

 

 

Salate


Salate su ljetni prijatelj broj jedan. Možete ih kombinirati na tisuću načina, a jednako ukusne bit će slatke, slane ili slatko slane kombinacije.

Tako će se voće poput lubenice, dinje, jagoda i smokva odlično složiti s različitim sirevima u slatko slanim spojevima okusa, dok će svježe povrće poput rajčice, paprike, krastavaca, krumpira te zelenog lisnatog povrća na divan način osvježiti slane tanjure.

 

jeste li već pripremili? S prozora u hladnjak: Ljetni kiseli krastavci

 

Ljetnim salatama neće biti potrebno dodavati kremaste dressinge od majoneze ili vrhnja jer se one najviše vole s jednostavnim mješavinama limunovog soka i laganih ulja. Bez obzira jesu li slane ili slatke, salatama dodajte i svježe začinsko bilje poput svježeg bosiljka ili mente, a niti čaša omiljenog ohlađenog alkohola u voćnim salatama neće biti naodmet.

 

Nikada dosadno: Salata s tjesteninom na četiri nova načina

 

Mediteranska hrana

 

Kada dođe vaš red na čašćenje prijatelja pa se s veseljem bacate na pripremu osvježavajućih tanjura, birajte one laganije, s prizvukom Mediterana.

 

Jednostavna mediteranska salata od hobotnice

 

Maslinovo ulje, svježe rajčice, tikvice i patlidžani, mozzarella, umaci na bazi grčkog jogurta, masline, svježi limun, riba i jednostavne vrste mesa poput piletine bit će odličan odabir za ljetna druženja. Piletinu marinirajte u marinadi s ružmarinom, a ribu natrljajte češnjakom pa ih ispecite na roštilju. Dodajte jednostavnu salatu koju će na divan način podići feta sir, a tzatziki umak bit će samo dodatan plus.

 

Već miriše! Vrijeme je za roštilj: Ražnjići s čilijem i češnjakom

Sezona je otvorena Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

 

 

Ledene slastice

 

Kada su u pitanju deserti, definitivno birajte one koji se ne peku. Različite varijante torte od sira sa sezonskim voćem, domaći sladoledi od samo nekoliko sastojaka i slastice upakirane u čaše samo su dio izbora koje pruža ljeto daleko od pećnice.

 

Moguće je! NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu

Cake diary by Josipa Bobičasta sreća: Cheesecake u čaši s malinama

 

Napravite mjesta u zamrzivaču, smiksajte kremu pa je ukrasite divnim malinama, kupinama, ribizlom, borovnicama, breskvama i marelicama. Poslužite ledeno i uživajte u fantastičnim aromama jednostavnosti.

 

Osvježavajući napici

 

Bez obzira je li riječ o tulumu na otvorenom za odrasle ili obiteljskom druženju u dvorištu, osvježavajući napici sastavni su dio svakog ljetnog dana. Brze i aromatične ledene čaše možete dobiti miksanjem vode sa sezonskim voćem i povrćem poput krastavaca, malina i mente.

 

KAD ZATOPLI... Brzinski detoks u čaši

 

Tu je i omiljeni sok od bazge kojeg je nemoguće odbiti, a slaže se uz sve. No želite li na pravi način zabaviti društvo svakako se okrenite koktelima. Okrenite se jednostavnijim verzijama omiljenog mojita pa tako samo ubacite nekoliko kriški limeta u čašu, lagano ih pritisnite težim predmetom, dodajte šećera i mente koju ste protrljali između prstiju, a zatim sve obilno zalijte omiljenim gaziranim napitkom i rumom.

 

OSVJEŽAVAJUĆE! Top 5 napitaka koji će vas rashladiti

 

Na isti način možete kombinirati i trenutno super popularno rose vino i klasična alkoholna pića poput gina i votke. Dodajte im omiljeno voće i sok, dobro promućkajte i zabava može početi.

 

Sladoled + kokteli Poptails: Sladoled za odrasle koji ćete obožavati

 

Posjeti Gastro.hr