Zimski tanjuri koje volimo - od jela na žlicu do slastica

Thinkstock
Juhe, pite i složenci idealna su zimska hrana. Dodajte tome dobru dozu čokolade i pronašli ste recept za najfiniju zimu do sada!
Vidi originalni članak

Jela na žlicu omiljena su jela sezone. Guste juhe, one bogate povrćem ili pak najfinije zimske delicije poput domaće sarme na najljepši nas način griju dok se vani stvara snježna idila.

Kombinirajte zdrave namirnice poput cvjetače i slanutka, za drugačije arome varivu dodajte istočnjačke začine, za liječenje prehlade odličan spoj bit će mrkva i đumbir, a sarmu pak preporučujemo u baš svakoj situaciji. S pire krumpirom i domaćim kruhom.
 

Mami mirisima... Lijek: Topla krem juha od cvjetače i slanutka

Isprobali smo Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja

Stvorena za zimu... Zimska krem juha od pečene mrkve i đumbira

Matea's Kitchn Stories Zimska ljubav: Sarma na slavonski način

 

 

Pravi comfort food mogu postati i različite pite. Što bogatije, to bolje. Za brzinske varijante koristite gotovo lisnato tijesto, upakirajte sir, piletinu ili ribu, dodajte korjenasto povrće, pa ubacite u pećnicu. Najbolja stvar kod pita jest što u njima bez problema možete uživati na kauču, ispred ekrana s omiljenim filmom. Bolje ne može!

 

Kolumne Zimska pita - istog trena, ako se nas pita...

pita od krumpira Krumpiruša: Nikada dovoljno recepata za ovu divotu!

Slasno! Potpuno drugačija pita od blitve i svježeg sira

 

 

Vrućim pitama može konkurirati samo najmirisniji zimski klasik - kiseli kupus. Pridružite mu kobasice, odrezak ili slaninu, pirjajte sve zajedno na luku i češnjaku, dodajte fini hrskavi kruh koji se ne mijesi i zimska uživanja mogu započeti.
 

Grije i veseli Zimske delicije: Svinjetina s kiselim kupusom

Pripremite lonac! Jeste li čuli za genijalan kruh koji se ne mijesi?

 

 

Za desert pak imamo genijalne ideje! Za ljubitelje kolača od sira, tu je medeni cheesecake, za najfinija slatka peciva birajte salenjake, a za brzinski desert koji može postati doručak ili večera odličan odabir bit će kaiserschmarrn. Ipak, najveću zimsku poslasticu otkrila nam je Matea s bloga Matea's Kitchn Stories pripremivši genijalnu, sočnu i moćnu tortu od čokolade i naranče.
 

Savršen spoj Idealna zimska slastica: Medeni cheesecake

TRADICIONALNO Salenjaci: nezaobilazna zimska poslastica

desert za pet Neodoljivo brz i jednostavan - Kaiserschmarrn

Matea's Kitchn Stories Sezonski favorit: Jednostavna torta od čokolade i naranče

 

 

 

Posjeti Gastro.hr