gastro postao
Amarettima je mjesto na tvom novogodišnjem stolu. Osim klasične verzije s bademima, možeš pripremiti i alternativnu s lješnjacima...
Nakon božićne runde kolača, slijede pripreme za (obiteljsku) proslavu Nove godine. Prikladnih recepata ima nebrojeno mnogo pa bi bila prava šteta ponavljati bilo koju stavku s jelovnika. Ako trebaš malo inspiracije i motivacije, posluži se ovim brzim, jednostavnim i bezglutenskim receptom za amarette.
Riječ je o neodoljivoj kombinaciji mljevenih badema te bjelanjaka. U ovom su receptu iznimno lješnjaci, a sasvim dobro će funkcionirati i ako upotrijebiš orahe. U slast!
Sastojci:
- 250 g sitno mljevenih, tostiranih lješnjaka
- 2 bjelanjka
- 160 g šećera
- Pola žličice soli
- 1 puna žličica narančine korice
- Šećer u prahu
Priprema:
- Istuci bjelanjke u meki snijeg uz dodatak soli. Dodaj postepeno šećer, cijelo vrijeme miksajući, dok ne dobiješ glatku i sjajnu smjesu.
- Uspi lješnjake i koricu naranče pa ih umiješaj špatulom.
- Žličicom stavljaj male hrpice u šećer u prahu, oblikuj kuglice rukama, još jednom uvaljaj u šećer pa rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje.
- Peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva (ventilator).
Grickaj i baci oko na Instagram profil Un Mondo di Sapori!