Kolumne 28. prosinca 2020.

Amaretti s lješnjacima - talijanski klasik u novom ruhu

Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Amarettima je mjesto na tvom novogodišnjem stolu. Osim klasične verzije s bademima, možeš pripremiti i alternativnu s lješnjacima...

Nakon božićne runde kolača, slijede pripreme za (obiteljsku) proslavu Nove godine. Prikladnih recepata ima nebrojeno mnogo pa bi bila prava šteta ponavljati bilo koju stavku s jelovnika. Ako trebaš malo inspiracije i motivacije, posluži se ovim brzim, jednostavnim i bezglutenskim receptom za amarette.

Riječ je o neodoljivoj kombinaciji mljevenih badema te bjelanjaka. U ovom su receptu iznimno lješnjaci, a sasvim dobro će funkcionirati i ako upotrijebiš orahe. U slast!

 

Možda vas zanima... Keksi s bademom koji podsjećaju na grude snijega Recepti

 

Sastojci:

  • 250 g sitno mljevenih, tostiranih lješnjaka
  • 2 bjelanjka
  • 160 g šećera
  • Pola žličice soli
  • 1 puna žličica narančine korice
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Istuci bjelanjke u meki snijeg uz dodatak soli. Dodaj postepeno šećer, cijelo vrijeme miksajući, dok ne dobiješ glatku i sjajnu smjesu.
  2. Uspi lješnjake i koricu naranče pa ih umiješaj špatulom.
  3. Žličicom stavljaj male hrpice u šećer u prahu, oblikuj kuglice rukama, još jednom uvaljaj u šećer pa rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje.
  4. Peci 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva (ventilator). 

 

Možda vas zanima... Izvrsni keksići od limuna, đumbira i meda Kolumne

 

Grickaj i baci oko na Instagram profil Un Mondo di Sapori!

 | Author: Marijana Zlomislić Marijana Zlomislić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.