Kolumne 13. svibnja 2021.

Brzinsko izdanje rolade s kokosom i čokoladom

NEŠTO SLATKO BY KATARINA Rolada od kokosa i Linolade
gastro postao gastro.24sata.hr
Što kažeš na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom?

Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Moraš je pripremiti i isprobati!

Imaj na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku. U slast!

 

Možda vas zanima... Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može! Kolumne

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina.

 | Author: Nešto slatko by Katarina Rolada od kokosa i Linolade; foto: Nešto slatko by Katarina

Biskvit :

  • 4 jaja
  • 200 g tamne čokolade (65% kakaa)
  • 200 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 130 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

  • 250 g Linolade kokos
  • 3 žlice mascarponea
  • kokosovo brašno za posip 

 

Možda vas zanima... Guštaj u hrskavim štangicama s hrpom čokolade Kolumne

 

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.
  2. Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
  3. Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!
  4. Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
  5. Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea koji si prethodno pomiješala. Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
  6. Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.

 | Author: Nešto slatko by Katarina Rolada od kokosa i Linolade; foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.