Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Moraš je pripremiti i isprobati!
Imaj na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku. U slast!
Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina.
Rolada od kokosa i Linolade; foto:
Biskvit :
- 4 jaja
- 200 g tamne čokolade (65% kakaa)
- 200 g maslaca
- 130 g šećera
- 130 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadjev:
- 250 g Linolade kokos
- 3 žlice mascarponea
- kokosovo brašno za posip
Priprema:
- Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.
- Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
- Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!
- Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
- Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea koji si prethodno pomiješala. Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
- Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.
Rolada od kokosa i Linolade; foto: