Jednostavni i veseli keksići idealni za rad s djecom i uživanje u predblagdanskim pripremama! Za izradu ti nije potrebno mnogo sastojaka, a rezultat su savršeni uskrsni keksići.
Funfetti uskršnja jaja; foto:
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- Na vrh noža praška za pecivo
- 200 g džema od jagoda
- 100 g šarenih mrvica
Priprema:
- Prvo pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer te prašak za pecivo.
- Dodajte zatim omekšali maslac pa prstima utisnite maslac u brašno da biste dobili mrvičastu smjesu.
- Dodajte, zatim, jaje i mijesite sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Trebat će vam 5 minuta.
- Tijesto umotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
- U hladno tijesto, netom prije izrezivanja umijesite šarene mrvice.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od pola cm i izrezujte modlicom za kekse u obliku jajeta!
- Posložite keksiće u posudu za pečenje, a svakom drugom keksiću manjim okruglim rezačem izrežite rupu.
- Pecite 7 - 10 minuta. Ne smiju potamniti, samo blago na rubovima dobiju zlatnu boju i postanu mat, tada znate da su gotovi.
- Pustite ih da se ohlade na posudi za pečenje par minuta, pa ih prebacite na žicu za hlađenje.
- Na donji dio keksa stavite žličicu džema.
- Poklopite gornjom i uživajte u prizoru!
Funfetti uskršnja jaja; foto:
Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu "Slavonka".