Kolumne 08. travnja 2023.

Funfetti uskrsna jaja za još šareniji blagdanski stol

; Funfetti uskršnja jaja foto: Ena Kokanović Nagy
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tražiš šaren, ukusan i jedinstven recept za svoj blagdanski stol, naša Gastrolovka Ena Kokanović Nagy s bloga "Slavonka" ima savršenu ideju

Jednostavni i veseli keksići idealni za rad s djecom i uživanje u predblagdanskim pripremama! Za izradu ti nije potrebno mnogo sastojaka, a rezultat su savršeni uskrsni keksići. 

 | Author: Ena Kokanović Nagy Funfetti uskršnja jaja; foto: foto: Ena Kokanović Nagy

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1  vanilin šećer
  • Na vrh noža praška za pecivo
  • 200 g džema od jagoda
  • 100 g šarenih mrvica

Priprema:

  1. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer te prašak za pecivo.
  2. Dodajte zatim omekšali maslac pa prstima utisnite maslac u brašno da biste dobili mrvičastu smjesu.
  3. Dodajte, zatim, jaje i mijesite sve dok ne dobijete homogenu smjesu. Trebat će vam 5 minuta.
  4. Tijesto umotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  5. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje.
  6. U hladno tijesto, netom prije izrezivanja umijesite šarene mrvice.
  7. Razvaljajte tijesto na debljinu od pola cm i izrezujte modlicom za kekse u obliku jajeta!
  8. Posložite keksiće u posudu za pečenje, a svakom drugom keksiću manjim okruglim rezačem izrežite rupu.
  9. Pecite 7 - 10 minuta. Ne smiju potamniti, samo blago na rubovima dobiju zlatnu boju i postanu mat, tada znate da su gotovi.
  10. Pustite ih da se ohlade na posudi za pečenje par minuta, pa ih prebacite na žicu za hlađenje.
  11. Na donji dio keksa stavite žličicu džema.
  12. Poklopite gornjom i uživajte u prizoru!

 | Author: Ena Kokanović Nagy Funfetti uskršnja jaja; foto: foto: Ena Kokanović Nagy

Još slasnih i maštovitih ideja pronađi na Eninom blogu "Slavonka". 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.