Kolumne 10880 prikaza 02. siječnja 2019.

Najbolje izdanje: Raspucanci s jabukom i cimetom

50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremanje božićnih kolačića i keksića već je u punom jeku. Svi manje više radimo već isprobane i provjerene recepte, koji su već klasika u ovo blagdansko vrijeme.

Raspucanci od čokolade i citrusa jedni su od njih, i naravno nezamjenjivi su, no ipak sam naletjela na ovaj zanimljivi recept s jabukama i cimetom i nisam mogla odoljeti.

Našla sam ga na nekom stranom blogu i prevela i prilagodila sebi i mislim da je eksperiment bio uspješan. Definitivno ga možemo uvrstiti među blagdanske kolačiće jer neodoljivi mirisi cimeta i jabuka itekako se uklapaju u ovo najljepše doba godine.

 

Možda vas zanima... Izvrnuti kolač s kruškama i jabukama Kolumne

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu.

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 250 g glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 50 g gustina
  • 2 žlice šećera
  • 120 g maslaca
  • pola žlice cimeta
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Izmiješajte šećer i maslac pa dodajte jaje.
  2. Polako dodajte i ostale sastojke. Brašno ubacite posljednje i kratko mijesite rukama.
  3. Jabuku narežite na sitne kockice i umiješajte u tijesto.
  4. Tijesto zamotajte u foliju i stavite na hlađenje, najbolje preko noći.
  5. Od tijesta oblikujte male kuglice veličine oraha, uvaljajte ih u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.
  6. Pecite otprilike 10 minuta u dobro zagrijanoj pećnici na 170.

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

 

Možda vas zanima... Cimet rolice - odlična verzija sezonskog klasika Kolumne

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.