Kolumne 25913 prikaza 05. siječnja 2017.

Najbolji recept za Snickers tortu - i točka!

Jannette Razum
Ljubitelji ste Snickers čokoladica? Ovo je onda savršena torta za vas! Fantastično kremasta i naravno prefina torta puna čokolade, kikirikija i karamele!

Ova fantastična torta prava je čokoladna bomba koja će oduševiti svačije nepce, pa preporučamo da svakako spremite ovaj recept i čim prije krenete u akciju!

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

SASTOJCI:

Kore s kikirikijem* 
•    3 bjelanjka
•    6 žlica šećera
•    1 žličica limunovog soka
•    1 žlica glatkog brašna
•    125 g neslanog kikirikija

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

Krema 
•    6 žumanjaka
•    500 ml mlijeka
•    6 žlica šećera
•    80 g gustina
•    200 g maslaca
•    100 g čokolade za kuhanje
•    2 velike Snickers čokoladice
•    2 žlice nasjeckanog kikirikija

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

Dekoracija 
•    500 ml slatkog vrhnja
•    1 žlica kikirikija
•    1 velika Snickers čokoladica
•    čokoladni preljev
•    karamel preljev

 | Author: Jannette Razum Jannette Razum

PRIPREMA:

  1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte malo po malo šećera i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok se šećer ne otopi. Dodajte brašno i kikiriki kojeg ste usitnili u blenderu pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu.
  2. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) i lijepo poravnajte površinu. Koru pecite 15 minuta na temperaturi od 170 °C. Na isti način pripremite još jednu ovakvu koru.
  3. Za pripremu kreme žutanjke izmiksajte sa šećerom, gustinom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa dodajte pripremljene žutanjke. Kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, a zatim ju premjestite u veću zdjelu, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  4. U ohlađenu kremu dodajte maslac sobne temperature i dobro ju izmiksajte. Podijelite kremu na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodajte na pari otopljenu čokoladu.
  5. Na podlogu za torte stavite prvu koru i premažite ju tankim slojem nutelle. Preko nutelle posipajte malo sjeckanog kikirikija te jednu nasjeckanu Snickers čokoladicu. Premažite tortu svijetlom kremom i prekrijte drugom korom.
  6. Drugu koru na isti način premažite nutellom, posipajte kikirikijem i Snickers čokoladicom te premažite čokoladnom kremom. Cijelu tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite kikirikijem, Snickers čokoladicom te čokoladnim i karamel preljevom. Po želji, bočne stranice torte ukrasite usitnjenim keksima i kikirikijem.


*Navedeni sastojci dovoljni su za jednu koru, a za pripremu torte potrebne su vam dvije kore.

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Nikol123 16:52 09. Siječanj 2017.

    Iskreno za mene recept jako los... radila sam po vasim uputama i po mom misljenju puno bi bolje bilo da se snickers cokoladice negdje mogu otopiti ili tomu slicno, ovako ostanu izmedu krema i kad se jedu su jako tvrde ... prikaži još! i ne mozes doziviti cjelokupi okus torte jer je sve odvojeno na svoj nacin...