Jabuka je kraljica jeseni, zar ne? S njom se uvijek možeš poigrati i napraviti zanimljive slastice... Ovog sam puta jabuke odlučila napuniti mirisnom smjesom od orašastih plodova, brusnica i cimeta te ih preliti medom. Toliko su dobro ispale da smo se svađali oko zadnjeg komada.
Priprema je jednostavna i brza. Trebat će ti samo 15 minuta za punjenje, a ostatak će posla odraditi pećnica. Nakon toga ti preostaje samo uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 4 veće jabuke
- 70 grama zobenih pahuljica
- 4 žlice nasjeckanih oraha
- 4 žlice mljevenih lješnjaka
- 2 žlice nasjeckanih badema
- 2 žlice brusnica
- 3 žlice meda
- Pola žličice cimeta
- 4 žlice smeđeg šećera
Priprema:
- Jabuke operi i izdubi im sredinu.
- U posudi pomiješaj zobene pahuljice, orahe, lješnjake, bademe, brusnice, med, cimet i šećer.
- Kada si dobro promiješala sastojke, napuni jabuke.
- Jabuke stavi u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Stavi ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Trebat će im oko 20 minuta.
- Kad se ispeku, izvadi ih van i još vruće prelij s malo meda.
Dok čekaš da se ispeku, provjeri što ima novog na blogu Mama drama!