Kolumne 01. listopada 2021.

Pripremi zapečene jabuke punjene orašastim plodovima

NEVENA JOSIPOVIĆ Zapečene jabuke punjene orašastim plodovima i brusnicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke ne trebaš koristiti samo za izradu pita i savijača. Probaj ih napuniti ukusnim orašastim plodovima i ubaciti u pećnicu

Jabuka je kraljica jeseni, zar ne? S njom se uvijek možeš poigrati i napraviti zanimljive slastice... Ovog sam puta jabuke odlučila napuniti mirisnom smjesom od orašastih plodova, brusnica i cimeta te ih preliti medom. Toliko su dobro ispale da smo se svađali oko zadnjeg komada.

 

Možda vas zanima... Starinska savijača s jabukama - od tijesta do sočnog nadjeva Kolumne


Priprema je jednostavna i brza. Trebat će ti samo 15 minuta za punjenje, a ostatak će posla odraditi pećnica. Nakon toga ti preostaje samo uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 4 veće jabuke
  • 70 grama zobenih pahuljica
  • 4 žlice nasjeckanih oraha
  • 4 žlice mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice nasjeckanih badema
  • 2 žlice brusnica
  • 3 žlice meda
  • Pola žličice cimeta
  • 4 žlice smeđeg šećera

 

Možda vas zanima... Kolač za velike ljubitelje čokolade i oraha Kolumne

 

Priprema:

  1. Jabuke operi i izdubi im sredinu.
  2. U posudi pomiješaj zobene pahuljice, orahe, lješnjake, bademe, brusnice, med, cimet i šećer.
  3. Kada si dobro promiješala sastojke, napuni jabuke.
  4. Jabuke stavi u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  5. Stavi ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Trebat će im oko 20 minuta.
  6. Kad se ispeku, izvadi ih van i još vruće prelij s malo meda.

Dok čekaš da se ispeku, provjeri što ima novog na blogu Mama drama!

 | Author: Nevena Josipović Zapečene jabuke punjene orašastim plodovima i brusnicama; foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.