Kolumne 05. veljače 2018.

Pripremite genijalnu sočnu patku sa samo tri sastojka

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj peradi, pačje meso bit će idealno rješenje za slasni ručak!

Sočno, lagano slatko i ukusno. Zato se kaže da je pačje meso jedna ukusna delicija. Možda vam se ne čini tako, ali priprema je veoma jednostavna i zahtjeva samo malo vremena i pažnje.

Kao prilog preporučujem nezaobilazne mlince.

 

Možda vas zanima... Evo kako mi pripremamo domaće mlince s jajima Recepti

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i Facebook stranici!

 

Možda vas zanima... Igrajte se: Piletina u lisnatom ruhu Kolumne Možda vas zanima... Delicija tjedna: Lazanje s kozicama i tikvicom Kolumne

 

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

 

Sastojci:

  • 1 patka
  • 1 žlica ulja
  • sol
  • med

Postupak pripreme:

  1. Patku nasolite.
  2. U kalup za pečenje stavite meso u koji ste prethodno stavili ulje i 1/4 čaše vode.
  3. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Meso se peče na laganoj temperaturi pokriveno folijom ili poklopcem 2 sata.
  4. Meso često tijekom pečenja zalijevate mješavinom vode i masnoće u kojoj se patka peče.
  5. 20 minuta prije kraja skinete poklopac ili foliju,meso premažete s medom sa svih strana.Zatim pojačate temperaturu i nastavite peći.

Želim vam dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.