gastro postao
Ako ste ljubitelj peradi, pačje meso bit će idealno rješenje za slasni ručak!
Sočno, lagano slatko i ukusno. Zato se kaže da je pačje meso jedna ukusna delicija. Možda vam se ne čini tako, ali priprema je veoma jednostavna i zahtjeva samo malo vremena i pažnje.
Kao prilog preporučujem nezaobilazne mlince.
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i Facebook stranici!
Sastojci:
- 1 patka
- 1 žlica ulja
- sol
- med
Postupak pripreme:
- Patku nasolite.
- U kalup za pečenje stavite meso u koji ste prethodno stavili ulje i 1/4 čaše vode.
- Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Meso se peče na laganoj temperaturi pokriveno folijom ili poklopcem 2 sata.
- Meso često tijekom pečenja zalijevate mješavinom vode i masnoće u kojoj se patka peče.
- 20 minuta prije kraja skinete poklopac ili foliju,meso premažete s medom sa svih strana.Zatim pojačate temperaturu i nastavite peći.
Želim vam dobar tek!