Kolumne 1975 prikaza 05. veljače 2018.

Pripremite genijalnu sočnu patku sa samo tri sastojka

Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj peradi, pačje meso bit će idealno rješenje za slasni ručak!

Sočno, lagano slatko i ukusno. Zato se kaže da je pačje meso jedna ukusna delicija. Možda vam se ne čini tako, ali priprema je veoma jednostavna i zahtjeva samo malo vremena i pažnje.

Kao prilog preporučujem nezaobilazne mlince.

 

Možda vas zanima... Recept za nezaboravne domaće mlince Recepti

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i Facebook stranici!

 

Možda vas zanima... Igrajte se: Piletina u lisnatom ruhu Kolumne Možda vas zanima... Delicija tjedna: Lazanje s kozicama i tikvicom Kolumne

 

 | Author: Gracijela Došen Gracijela Došen

 

Sastojci:

  • 1 patka
  • 1 žlica ulja
  • sol
  • med

Postupak pripreme:

  1. Patku nasolite.
  2. U kalup za pečenje stavite meso u koji ste prethodno stavili ulje i 1/4 čaše vode.
  3. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Meso se peče na laganoj temperaturi pokriveno folijom ili poklopcem 2 sata.
  4. Meso često tijekom pečenja zalijevate mješavinom vode i masnoće u kojoj se patka peče.
  5. 20 minuta prije kraja skinete poklopac ili foliju,meso premažete s medom sa svih strana.Zatim pojačate temperaturu i nastavite peći.

Želim vam dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.